Alcoolul si frigul

Alcoolul si frigul

0 150

Cea mai raspandita poveste, mai ales in sezonul rece, este ca , daca bagi in tine rachiu, nu-ti mai este frig. Este ceva asemanator cu vinul negru, care, daca-l bei, esti barbat prin paturi. Pe naiba, nu tine nici una, nici alta! Caci basmul tine pe moment, nu este de perspectiva, la fel ca activitatea primarului Scripcaru. Pe moment, totul miroase a bine, dar dupa scurt timp, te ia din nou frigul si impotenta. Astfel esti obligat sa o iei de la capat cu bautele si nu mai esti in stare sa te ocupi de altceva.
Chestia este urmatoarea: alcoolulprovoaca dilatarea vaselor de sange, mai ales a celor capilare, dar, prin aceasta, caldura organismului este eliminata mai rapid, pierderilereaducand senzatia de frig.
Nici suflatul in maini, cand acestea ingheata, nu este recomandat. Umezeala din vaporii suflarii se depun pe pielea mainilor, dupa care acestea ingheata mai abitir. In caz de inghet al mainilor este cazul sa fie bagate in buzunare sau in alte locuri calde si uscate.
Mai sunt si alte metode de a fenta frigul, fara pierdere prea mare din caldura proprie, dar cea mai indicata este o hrana sanatoasa pentru acest anotimp si miscarea, pentru ca miscarea a insemnat si va insemna intotdeauna viata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.