Alcoolorexia o moda in randul tinerelor din SUA

Alcoolorexia o moda in randul tinerelor din SUA

0 82

Sloganul noului fenomen ingrijorator numit alcoolorexie poate fi “sa mananci mai putin ca sa poti bea mai mult”. Un studiu realizat de Universitatea Missouri arata ca alcoolorexia (drunkorexia) este un obicei daunator propriu unei studente din sase. Fetele sar o masa sau mai multe inaintea unei seri bine stropite cu alcool pentru a simti mai repede efectele bauturilor, scrie 7sur7.be.
Tinerele spun ca in acest fel raman slabe, se imbata mai repede si economisesc banii cheltuiti pe mancare ca sa-si cumpere mai mult alcool. Acest obicei risca sa afecteze de trei ori mai multe femei decat barbati, putand avea pe termen lung efecte nedorite asupra sanatatii.
“Sa te lipsesti de mancare si sa consumi mult alcool poate fi periculos”, spune cercetatoarea Victoria Osborne. “Luate impreuna, cele doua obiceiuri pot crea probleme cognitive pe termen scurt si lung, printre care dificultati de concentrare, de invatare si de luare a deciziilor”, arata ea.
Potrivit Institutului american impotriva abuzului de alcool, doza care nu trebuie depasita este de doua pahare pe zi la barbati si numai unul la femei, care au un metabolism mai putin bun.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.