Alcoolicii mai in varsta – beau mai mult!

Alcoolicii mai in varsta – beau mai mult!

0 56

Alcoolicii beau din ce in ce mai mult pe masura ce inainteaza in varsta, au stabilit oameni de stiinta americani, relateaza AFP.
Alcoolicii cu varste peste 60 de ani au tendita sa bea in medie circa 42 de pahare pe saptamana, in timp ce cei mai tineri, cu varste intre 22 si 39 de ani, beau in medie 28 in aceeasi perioada, potrivit acestui studiu efectuat la sfarsitul lunii noiembrie pentru Gerontology Society of America.
“Am descoperit ca alcoolicii in varsta beau mai mult decat cei tineri. Nu stiu de ce, insa cred ca din cauza dependentei”, a indicat Linda Ginzer, de la Universitatea de stat din Ohio (nord), care a efectuat studiul.
Ginzer a examinat comportamentul fata de alcool al unui numar de 43.000 de persoane intre 2000 si 2001, dintre care 10.000 cu varste peste 60 de ani.
Potrivit Lindei Ginzer, un pahar corespunde unei cantitati de 14 grame de alcool, circa 14 cl de vin, 34 cl de bere sau 4 cl de tarie.
Dintre barbati, alcoolicii peste 60 de ani nu reprezinta decat 0,4% din populatie, fata de 5,6% in segmentul de varsta 25- 44 de ani, potrivit acestui studiu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.