Albert Einstein: DUMNEZEU, EXPRESIA SI PRODUSUL SLABICIUNII OMENESTI, BIBLIA, O COLECTIE DE...

Albert Einstein: DUMNEZEU, EXPRESIA SI PRODUSUL SLABICIUNII OMENESTI, BIBLIA, O COLECTIE DE LEGENDE!

0 164
Albert Einstein, cu un an inainte de a muri: DUMNEZEU, EXPRESIA SI PRODUSUL SLABICIUNII OMENESTI, BIBLIA, O COLECTIE DE LEGENDE!
 
O scrisoare celebră scrisă de Albert Einstein cu un an înainte de a muri, în care renumitul fizician îÅŸi exprimă opiniile pe care le avea asupra religiei, va fi scoasă la licitaÅ£ie pe site-ul eBay în această lună, la un preÅ£ de pornire de 3 milioane de dolari.
Supranumită "Scrisoare despre Dumnezeu" (God Letter), textul acelei scrisori oferă indicii preÅ£ioase despre gândurile ÅŸi opiniile pe care Albert Einstein, considerat unul dintre cei mai inteligenÅ£i oameni din lume, le avea despre religie, Dumnezeu ÅŸi orânduirile umane primitive.
LicitaÅ£ia este organizată de casa de licitaÅ£ii Auction Cause cu sediul la Los Angeles, notează Reuters , citată de Mediafax. Albert Einstein a scris această scrisoare în limba germană, pe 3 ianuarie 1954, pe o hârtie cu antetul Universităţii Princeton din Statele Unite ÅŸi este adresată filosofului Erik Gutkind, după ce fizicianul citise cartea acestuia, intitulată "Choose Life: The Biblical Call to Revolt".
"Pentru mine, cuvântul “Dumnezeu” nu este nimic mai mult decât expresia ÅŸi produsul slăbiciunii omeneÅŸti, Biblia este o colecÅ£ie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreÅŸti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea", scria savantul de origine germană, care a câÅŸtigat în 1921 premiul Nobel pentru fizică.
Actualul proprietar, anonim, al scrisorii, care va fi scoasă la vânzare cu plicul, timbrele ÅŸi ÅŸtampila poÅŸtală originale, a cumpărat scrisoarea la o licitaÅ£ie organizată de casa Bloomsbury Auctions la Londra, în 2008, pentru suma de 404.000 de dolari.
De atunci, scrisoarea a fost păstrată într-un seif cu temperatură controlată electronic, într-o instituÅ£ie publică. DeÅŸi preÅ£ul de pornire al licitaÅ£iei de pe eBay este de 3 milioane de dolari, reprezentanÅ£ii casei Auction Cause se aÅŸteaptă ca scrisoarea să fie achiziÅ£ionată la un preÅ£ dublu sau chiar triplu! LicitaÅ£ia va avea loc în perioada 9-18 octombrie, pe site-ul www.einsteinletter.com.  
În urmă cu 10 ani, ultima scrisoare scrisă de Albert Einstein s-a vândut la licitaÅ£ie cu peste 2 milioane de dolari.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.