Alba-neagra ar putea deveni infractiune

Alba-neagra ar putea deveni infractiune

0 130

?


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a lansat spre dezbatere publica proiectul Legii privind organizarea si functionarea jocurilor de noroc, prin care aceste activitati devin monopol de stat si prin care sunt incriminate, printre altele, jocurile de tip alba-neagra si luptele de caini sau de cocosi.


Statul poate acorda dreptul de organizare si exploatare a jocurilor de noroc pe baza de licenta si de autorizatie. Autorizarea se face de catre MFP, prin Comisia de autorizare a jocurilor de noroc.


Proiectul clasifica jocurile de noroc in jocuri loto – loteriile, tombolele, bingo, keno, care nu se desfasoara in prezenta fizica a jucatorilor, si, in general, orice joc ce consta din extrageri de numere, de litere, simboluri, formulare sau bilete -, pariuri, jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor, jocurile cu castiguri generate de elemente aleatorii si jocurile bingo desfasurate in sali de joc.


Prin acest proiect legislativ, Compania Nationala „Loteria Romana” SA devine unic organizator al jocurilor loto cum sunt „6 din 49”, „Joker”, „Noroc”, „5 din 40”, al loteriei instantanee, al altor jocuri loto care vor fi reglementate ulterior, precum si pariurile mutuale gen „Pronosport”.


Potrivit proiectului, nu sunt considerate jocuri de noroc – neavand nevoie de autorizare – tombolele organizate in scoli, in gradinite sau in alte colectivitati si care au un caracter distractiv si nonprofit pentru organizatori, jocurile de tip distractiv, exploatate prin intermediul unor masini, aparate, dispozitive de orice fel si care au ca scop testarea fortei, inteligentei si dexteritatii participantului, precum si actiunile organizate de diferiti agenti economici, in scopul stimularii vanzarilor si care nu presupun taxa de participare, respectiv niciun fel de cheltuiala suplimentara din partea participantilor.


Potrivit proiectului legislativ, constituie infractiune fapta savarsita de administratorul, directorul sau alt reprezentant legal al unei persoane juridice, de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc, fiind pedepsita cu inchisoarea. De asemenea, constituie infractiune organizarea si participarea la jocurile de noroc organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet, la pariurile incheiate pe rezultatele unor concursuri clandestine (lupte de caini, de cocosi, curse auto), la jocurile tip alba-neagra, jocurile de bingo si keno organizate in mai mult de o locatie sau sistem interactiv. Tot in sfera infractiunilor este inclusa si fapta persoanei care influenteaza desfasurarea sau rezultatul jocului de noroc, modifica o miza, foloseste intr-o sala de jocuri jetoane false sau care practica procente de castiguri mai mici decat limitele prevazute prin regulamentul de joc.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.