Al doisprezecelea protest

Al doisprezecelea protest

0 146

A ajuns sa fie cunoscuta istoria pilonului de pod de la Darste, aflat pe proprieyayea lui Ladislau Vankay, precum si faptul ca acesta nu este de acord cu despagubirea propusa de Consiliul Local Brasov, adica 270 de euro pe metru patrat pentru cei 460 de metri patrati, suprafata pe care este infipt pilonul, solicitand suma de 780.000 de euro pentru intreaga suprafata de 2.800 mp pe care o detine pe terenul afectat de pasaj si in proximitatea acestuia.
Pe undeva tipul are dreptate sa vanda Primariei toata suprafata. Cui i-ar conveni sa se stie, in mijlocul gospodariei sale, ca-si face altul damblalele. Iar cu pilonul acolo valoarea restului de teren de primprejur scade la o eventuala vanzare.
Astfel, Ladislau Vankay a protestat ieri din nou prin blocarea circulatiei pe DN1A, chiar daca ploua cu galeata.
De data aceasta, Vankay a intins un lant peste cele doua benzi de circulatie ale podului, adaugand si o pancarda pe care scria: „Proprietate privata. Interzis accesul”.
Se intelege ca la scurt timp au aparut echipajele de la Politia Rutiera care, la inceput, au vrut sa rezolve ele problema si au chemat pe cineva cu scule ca sa taie lantul, insa tipul a fost oprit de Vankay. Dupa aproximativ doua ore au aparut si mascatii, care l-au umflat pe protestatar, l-au bagat in duba si l-au dus la sediul IJP, pentru audieri.
Vankay declara, in context: „Pentru ca nu mi se ofera nici o sansa de a negocia, consider ca acest teren a fost luat cu japca. Politia rutiera este din nou pe post de bodyguard, o organizatie administrativa care realizeaza un abuz si care nu-mi respecta ostentativ hotararea judecatoreasca. Voi continua aceste actiuni pana imi voi primi proprietatea sau voi fi despagubit. Primarul George Scripcaru nu doreste sa rezolve sau sa negocieze aceasta problema.”
De cealalta parte, primarul Scripcaru, ca de obicei cu o incapatanare apartinand altor specii, a spus in repetate randuri ca refuza sa mai comenteze acest subiect si asteapta decizia organelor abilitate.
Asteptam si noi alte proteste, poate pana la urma se va ocupa cineva si de aceasta poveste.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.