Al doilea guvern al lui Tariceanu a trecut de Parlament

Al doilea guvern al lui Tariceanu a trecut de Parlament

0 175

Plenul Parlamentului a dat votul de investitura noului Cabinet PNL-UDMR propus de Calin Popescu Tariceanu. Pentru noul Guvern au votat 302 de parlamentari si doar 27 „impotriva”. Chiar inainte de inceperea votului, reprezentantii PD si PLD au parasit sala de sedinte. Grupurile parlamentare PNL, UDMR si PSD au precizat ca sustin noul Executiv, insa acestea totalizau doar 255 de voturi. PRM si Partidul Conservator au declarat ca vor vota impotriva, dar se pare ca multi s-au razgandit.


Cabinetul Tariceanu restructurat a obtinut mai multe voturi decat cel initial, care a inregistrat la investire 265 de voturi favorabile. Premierul Tariceanu a multumit parlamentarilor pentru votul acordat noului Guvern, aratand ca rezultatul semnifica dorinta clasei politice de a lasa deoparte certurile inutile si de a asigura stabilitatea necesara indeplinirii obiectivelor pentru UE.


Urmatorul pas pentru noii ministri este depunerea juramantului in fata presedintelui Traian Basescu.


?


Luni si marti, toti ministrii propusi de premier in noul Guvern PNL-UDMR primisera aviz favorabil de la comisiile de specialitate. Adrian Cioroianu – Externe, 23 de voturi „pentru”, 3 „impotriva” si 2 abtineri, Decebal Traian Remes – Agricultura, 23 de voturi „pentru” si 4 „impotriva”, Ludovic Orban – Transporturi, 19 voturi „pentru”, 3 „impotriva” si 4 abtineri, Tudor Chiuariu Justitie, 23 de voturi „pentru”, 6 „impotriva” si o abtinere, Laszlo BorbelyDezvoltare Regionala, Lucrari Publice si Locuinte, Teodor Melescanu Aparare, Korodi Attila Mediu, Ovidiu Silaghi – IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Cristian David – Administratie si Dezvoltare Regionala, ?Varujan VosganianFinante, Cristian Adomnitei – Invatamant, Paul PacuraruMunca.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.