Ajutorul pentru incalzire la cota 615 lei

Ajutorul pentru incalzire la cota 615 lei

0 53

O noua manevra electorala: s-a majorat plafonul pentru ajutorul de incalzire a locuintei, de la 425 lei la 615 lei pe membru de familie. Acesta este anuntul facut de premierul in exercitiu Emil Boc, intr-o declaratie de presa sustinuta luni, la Palatul Victoria.

Declaratii Emil Boc:
• Am facut o analiza a principalelor probleme cu care se confrunta romanii in momentul de fata si am luat cateva decizii.
• Am abordat problema legata de ajutoarele de incalzire pentru locuinta. In acest context, in care avem pe de o parte criza economica, in contextul in care veniturile populatiei nu au crescut anul acesta, am decis sa majoram plafonul pe membru de familie de la 425 lei la 615 lei, in vederea acordarii de ajutoare pentru incalzirea locuintei.
• Astazi, avem in vigoare o ordonanta de urgenta care stabileste un plafon pe membru de familie de 425 de lei. Altfel spus, cei care sunt intre 425 si 615 nu sunt eligibili, nu pot primi ajutor pentru incalzirea locuintei.
• Am gasit solutia financiara pentru acoperirea costurilor legate de sprijinirea familiilor cu venituri reduse pentru perioada de iarna. E vorba de cinci luni, incepand cu noiembrie si terminand cu luna martie.
• In acest context, Guvernul solicita Parlamentului ca, in regim de maxima urgenta, sa faca modificarea actului normativ pentru ridicarea plafonului pe membru de familie de la 425 la 615 lei, cat a fost in trecut.
• Daca Gvernul ar fi fost in deplinatatea mandatului, putea lua aceasta decizie printr-o ordonanta de guvern. In conditiile in care acest lucru nu este posibil, solicitam Parlamentului – celor doua camere, Senatului si dupa aceea Camerei Deputatilor – sa tina cont de acest interes stringent al romanilor si sa faca acest amendament la ordonanta aflata spre aprobare.
• Solicit administratiilor locale, primarilor in special sa primeasca de la cetateni cereri cu privire la ajutoarele de incalzire si sa primeasca aceste cereri de la toti cei care se incadreaza in plafonul de pana la 615 lei pe membru de familie venit net, astfel incat, incepand cu luna noiembrie, sa poata primi ajutorul pentru incalzire, ajutor care, dupa cum stiti, este intre 40% si 90% din valoarea facturii, in functie de venitul pe membru de familie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.