Ajutor electoral pentru fermieri

Ajutor electoral pentru fermieri

0 69

Guvernul a majorat cu 49,2 milioane de lei, la 109,2 milioane de lei, valoarea sprijinului financiar acordat producatorilor agricoli care beneficiaza de subventionarea motorinei utilizate la lucrarile mecanice de infiintare a culturilor in acest an.
Executivul a modificat, in sedinta de la jumatatea acestei saptamani, HG 277/2008, care prevedea suma totala de 60 de milioane de lei pentru subventionarea motorinei cumparata de agricultori. Prin HG 277, nivelul subventiei a fost stabilit la 1 leu/litru.
„Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale apreciaza ca, prin utilizarea acestei forme de sprijin financiar, vor fi infiintate in toamna anului 2008 circa 1,3 milioane ha de culturi, adica 38% din suprafata estimata a se infiinta in toamna acestui an”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
In prima etapa de acordare a subventiei, aferenta culturilor agricole de primavara, de aceasta forma de sprijin au beneficiat circa 67.000 de fermieri, pentru o suprafata de circa 1,5 milioane hectare, reprezentand 35% din suprafata cultivata in primavara.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.