Ajutoarele de incalzire se solicita pana in 20 noiembrie

Ajutoarele de incalzire se solicita pana in 20 noiembrie

0 604

In functie de tipul de incalzire si de venitul fiecarei persoane, compensarea pleaca de la 5 pana la 100 % din cuantumul lunar. In perioada noiembrie 2014-martie 2015, efortul bugetar pentru aceste tipuri de ajutor a fost de 4 milioane de lei; peste 11 mii de persoane din judet au beneficiat de aceasta forma de protectie sociala

In functie de tipul de incalzire si de venitul fiecarei persoane, compensarea pleaca de la 5 pana la 100 % din cuantumul lunar. In perioada noiembrie 2014-martie 2015, efortul bugetar pentru aceste tipuri de ajutor a fost de 4 milioane de lei; peste 11 mii de persoane din judet au beneficiat de aceasta forma de protectie sociala.
Pentru sezonul 2015-2016 pot beneficia de ajutoare de incalzire persoanele care au venituri lunare pe membru de familie de pana la 786 de lei si pana la 1.082 lei in cazul persoanelor singure.
Pentru cei care folosesc gaz metan, energie electrica sau combustibili solizi, veniturile nu trebuie sa treaca de 615 lei de persoana.
Pentru a beneficia de aceste ajutoare, brasovenii trebuie sa depuna cererile insotite de documentatie, pana in data de 20 a fiecarei luni, pana in luna martie inclusiv. Cei care nu au mai depus pana acum dosare de acordare a ajutorului de incalzire si au nelamuriri se pot adresa chiar furnizorului de agent termic, gaz metan sau energie electrica.incalzire1
Important este ca valoarea alocatiei de stat pentru copii luata in calculul veniturilor familiei este de 42 de lei si de 82 de lei pentru copiii cu dizabilitati, chiar daca cuantumul acestora a crescut.
Numarul solicitantilor brasoveni scade de la un an la altul in ceea ce priveste ajutorul de incalzire. Daca in iarna lui 2013, 15.000 de persoane au beneficiat de aceasta forma de protectie sociala, anul trecut, numarul acestora a scazut cu 4.000.
Plata acestor sume se asigura de la bugetul de stat. Formularele pentru acordarea ajutorului de incalzire se pot ridica direct de la primarii, de la asociatiile de proprietari, de la furnizori sau se poate descarca de pe site-ul www.brasov.prestatiisociale.ro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.