Ajutoare pentru saraci la Brasov

Ajutoare pentru saraci la Brasov

0 156

Dupa cum anunta municipalitatea, persoanele defavorizate din municipiul care se incadreaza in transa de ajutoare alimentare din stocurile europene, conform HG nr. 600/2009, se pot prezenta la sediul Caminului pentru Persoane Varstnice Brasov, aflat pe strada Gladiolelor nr. 4, intre orele 9.00 si 15.00, pentru a-si ridica cantitatea de 15 kg faina de persoana Mentionam ca aceasta strada a Gladiolelor se afla in cartierul Noua si se ajunge in ea din strada Brazilor. Ma intreb de ce Primaria nu a organizat acest punct de distributie undeva, in seaua Tampei, ca sa se stie o treaba.

Conform actului normativ pot primi aceste ajutoare alimentare familiile si persoanele singure care au stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001, somerii care beneficiaza de indemnizatie, pensionarii din sistemul public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna, precum si persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii, insa doar persoane neinstitutionalizate.

O persoana beneficiaza de ajutor in produse alimentare o singura data in cadrul planului si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartine la data distribuirii, chiar daca se regaseste la acea data in mai multe dintre categoriile mentionate. Adica daca ai ceva pitpalaci la colivie si mai ai si niste picioare sau maini lipsa nu poti lua pentru ambele belele, ca mananci numai cu o singura gura.

Pentru ridicarea ajutoarelor alimentare beneficiarii trebuie sa se prezinte, dupa caz, cu un act de identitate si o copie a acestuia, carnet de evidenta somaj si copii ale acestora, ultimul talon de pensie (original si copie) ori certificat de incadrare in grad de handicap.

Potrivit evidentelor autoritatilor, in judetul Brasov sunt incadrate pe listele pentru ajutoare circa 54.000 de persoane. Acestora urmeaza sa li se distribuie, pana pe 1 decembrie, 834 de tone de faina si 240 de tone de zahar.
Evidentele sunt centralizate de catre administratia judeteana, iar transportul produselor alimentare este asigurat de Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura Brasov. Asta ca sa stie beneficiarii ajutoarelor cui sa aduca laude si cui sa-i ridice statui.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.