Ajutoare financiare pentru varstnicii de 100 de ani

Ajutoare financiare pentru varstnicii de 100 de ani

0 56

Consiliul Local sare in ajutorul celor nevoiasi. Daca ati implinit onorabila varsta de 100 de ani sau sunteti ati realiyat ceva remarcabil datorita caruia ati devenit cetatean de onoare al urbei, va incadrati perfect in profilul cautat de edilii brasoveni. Acestia vor sa-i „premieze” pe cei care merita cu adevarat, prin ajutoare financiare prin care sa le mai usureze povara vietii.
Astfel, aceste ajutoare de urgenta au fost aprobate in urma efectuarii unei cereri motivate care a fost, bineinteles, insotita de actele normative. Astfel, „primarii pot acorda ajutoare de urgenta familiilor si persoanelor care se afla in situatii de necesitate cauzate de calamitati naturate, incendii, accidente, precum si pentru alte situatii deosebite, stabilite prin hotararea Consiliului Local”, dupa cum scrie in Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
In urma acestei hotarari, edilii nostri s-au gandit sa faca « un pustiu de bine » si sa-i ajute la necaz pe cei nevoiasi. Conditiile sunt clare si destul de limitate. Astfel, in cazul in care v-ati pierdut locuinta din cauza calamitatilor naturale sau a incendiilor, puteti beneficia de ajutorul primariei, dar acesta nu va depasi suma de 10 000 de lei.
De asemenea, daca ati atins varsta record de 100 de ani, veti primi 1500 de lei. Si cum zilele nu mai sunt multe in aceasta situatie, in caz de, Doamne fereste !, deces, urmasul poate face o cerere de urmas prin care va primi suma de 1000 de lei ca ajutor. Asa ca aveti grija de batranii din familia d-voastra !

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.