Ajutoare de stat pentru companiile cu peste 500 de locuri de munca

Ajutoare de stat pentru companiile cu peste 500 de locuri de munca

0 57

Guvernul s-a hotarat sa sustina financiar firmele care sunt dispuse sa creeze cat mai multe locuri de munca, ajutand in acest mod la reducerea ratei somajului din tara noastra.
Asadar, marile companii care au posibilitatea de a face investitii de 100 de milioane de euro, asigurand astfel peste 500 de locuri de munca vor primi de la stat aproximativ 25 de milioane de euro.
„Durata schemei de ajutor de stat este de cinci ani, respectiv 2008-2012, cu posibilitatea prelungirii, pana in 2013. Prelungirea schemei se va face numai dupa notificarea CE si obtinerea aprobarii acesteia, inainte de expirarea duratei initiale a schemei”, au declarat intr-un comunicat de presa surse ministeriale, citand un proiect de hotarare care va fi prezentat Guvernului in perioada urmatoare.
Singura conditie impusa celor care sunt eligibili pentru acest ajutor este ca investitia initiala sa aiba aceeasi destinatie pe o perioada de minimum 5 ani de la finalizarea proiectului.
Activitatile vizate sunt constructia sau modernizarea spatiilor de productie, achizitia de noi echipamente, tehnologii si know how, imbunatatirea calitatii produselor si a serviciilor oferite, investitiile productive si pregatirea pentru concurenta pe piata a intreprinderilor mari.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.