Ajutoare de incalzire neplatite la Brasov

Ajutoare de incalzire neplatite la Brasov

0 51

Mii de familii din Brasov si, mai ales, din judet, asteapta ajutoarele pentru incalzire pe lunile de iarna.
Astfel, cei care se incalzesc cu lemne, petrol sau carbune nu vor primi ajutorul de incalzire decat dupa gerul Bobotezei. Asta pentru ca bugetul de stat nu a fost inca aprobat. Nici atunci insa nu vor putea face mare lucru cu banii, pentru ca din aceasta iarna ii primesc pentru fiecare luna in parte si nu pe sezon, asa ca nu se stie cum isi vor cumparabietii oameni combustibilul. Probabil cu galeata.
Iata si un exemplu. Emil Ghetan a reusit sa cumpere inainte de venirea iernii patru metri steri de lemne, care l-au costat 400 de lei. Insa aceste lemne nu-l vor scoate din iarna, ci doar sa treaca de gerul Bobotezei.

Ghetan este unul di angajatii care lucreazqa pe salariul minim, ca sofer, salariu pe care îl mai primeste si cu intarziere de cateva luni si din care intretine si doi copii. Pentru incalzirea locuintei toata iarna are nevoie de circa 1.600 de lei. Ajutorul de la stat este insa de doar circa 200 de lei.

Ca el sunt alti 26.000 de brasoveni care se incalzesc cu lemne sau combustibil lichid. Reprezentantii Agentiei de Prestatii Sociale Brasov spun ca nu-i pot ajuta pe oameni pana la aprobarea bugetului.

„Ne suna primarii, ne suna si cetatenii, dar asta e, este un sfarsit de an care a avut un blocaj”, a precizat Diana Bors, director Agentia Prestatii Sociale, Brasov.

Din pacate datul din umeri cu “asta e” nu este o solutie. Ma intreb de ce mai sunt tinuti in functii de conducere oameni comozi si incapabili sa scoata apa chiar si din piatra seaca. Cu putina vointa se poate si asa ceva.

Spre sfarsitul lunii ianuarie banii vor ajunge in teritoriu. Beneficiarii ajutorului pentru incalzire nu vor primi insa ca anul trecut banii pentru toata iarna, ci doar cateva zeci de lei, pentru luna noiembrie.
Din iarna aceasta, Guvernul a decis ca platile sa se faca lunar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.