Dosar Pro Roman, AJOFM, amestecata in scandalul Olaru-Neculaie!

Dosar Pro Roman, AJOFM, amestecata in scandalul Olaru-Neculaie!

0 1476

AJOFM Brasov a refuza sa incaseze, dintr-o semnatura, peste 43 de milioane de lei. Conducerea Agentiei a semnat impotriva planului de reorganizare a societatii Pro Roman, ceea ce inseamna ca nu va ma recupera imensa suma de la societate

AJOFM Brasov a refuza sa incaseze, dintr-o semnatura, peste 43 de milioane de lei. Conducerea Agentiei a semnat impotriva planului de reorganizare a societatii Pro Roman, ceea ce inseamna ca nu va ma recupera imensa suma de la societate.
Asociatia Pro Brasov a sesizat Ministerul Muncii dupa ce AJOFM Brasov a votat negativ planul de reorganizare al societatii Pro Roman SA pentru intrarea in insolventa. Respingerea planului de insolventa inseamna intrarea in faliment a societatii, situatie in care agentia si-ar putea lua adio de la cei aproape 43,5 milioane de lei pe care ar trebui sa-i incaseze de la Pro Roman, reprezentand plati compensatorii acordate angajatilor disponibilizati. Semnele de intrebare asupra actiunilor agentiei nu se opresc aici.
Hotararea de Guvern spune ca platile compensatorii se recupereaza pe masura ce sumele necesare sunt completate intr-un fond creat in acest sens. Disponibilizarile au avut loc insa cu mai bine de 10 ani in urma, cand actionar principal la Roman SA era Ioan Neculaie, insa agentia nu a avut nicio pretentie.
Dupa ce Ioan Olaru a castigat procesul cu Ioan Neculaie si a devenit actionar principal, prin intermediul Pro Roman, AJOFM a decis ca datoria trebuie recuperata si s-a inscris la masa credala. romer ambrusOlaru spune ca a propus sa vanda active din care 8% sa mearga spre acest fond, insa AJOFM nu ar fi fost de acord.
Directorul adjunct Romer Ambrus spune ca, desi salariile compensatorii au fost acordate in 2004 iar Roman a inceput sa faca profit imediat, agentia a reusit abia in 2010 sa intre pe platforma industriala. De atunci, Ambrus spune ca AJOFM a recuperat 60.000 de lei, suma infima fata de creanta totala si fata de suma care ar fi trebuit varsata in contul AJOFM.
Directorul adjunct al AJOFM mai spune ca institutia nu a renuntat la creanta, insa respingerea planului de insolventa ar duce la falimentul Pro Roman si implicit la pierderea banilor. In plus, functionarea parcului industrial de la Roman ar aduce bani la buget si ar pastra sau crea locuri de munca, pe cand intrarea in faliment ar aduce alte cheltuieli pentru AJOFM.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.