Airwaves cu eucalipt este doar… o guma sintetica

Airwaves cu eucalipt este doar… o guma sintetica

0 179

Guma de mestecat Airwaves cu aroma de eucalipt contine mai multe ingrediente, insa niciunul dintre acestea nu este natural, fiind un produs in totalitate chimic.
Guma de mestecat fara zahar cu indulcitori, cu aroma de mentol, anason si eucalipt Airwaves are in compozitie: “indulcitori: isomalt E 953, sorbitol E 420, manitol E 421, aspartam E 951, acesulfam KE 950, baza de guma (contine lecitina din soia E 322), arome, agent de ingrosare guma arabica E 414, agent de umezire glicerol E 422, agent de glazurare ceara de carnauba E 903, colorant dioxid de titan E 171, antioxidant BHA E 320, coloranti tartrazina E 102, E 141 complex de cupru ale clorofilelor si clorofilinelor”. Producatorul specifica faptul ca guma contine fenilalanina, iar consumul poate avea efecte laxative.
Produsul analizat este o guma de mestecat fara valoarea biologica, obtinuta in principal din indulcitori calorigeni E 953, E 420, E 421 si acalorigeni E 951, E 950 si alti aditivi cu functii de emulgatori, agenti de ingrosare, agenti de umezire si glazurare, antioxidanti si coloranti chimici de sinteza, explica prof. dr Mencinicopschi.
E-urile utilizate sunt extrem de periculoase, mai ales pentru copii. Tartrazina induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Butilhidroxianisolul BHA este cancerigen, la fel ca si E 950 si E 951.
Produsul stimuleaza salivatia, determinand o hipersecretie nefiziologica de saliva, cu efecte negative asupra tubului digestiv. Consumul gumei simultan cu fumatul poate spori absorbtia substantelor toxice din tigara.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.