Airbus va preda aviatie la Colegiul Tehnic Transilvania

Airbus va preda aviatie la Colegiul Tehnic Transilvania

0 751

Din anul scolar 2016-2017 Airbus Helicopters va investi, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, in educatia tehnica pentru calificari in domeniul aeronautic. 28 de elevi vor incepe la toamna cursurile de tehnicieni in aviatie si se vor pregati in laboratoare moderne dotate de compania europeana constructoare de aparate de zbor

Din anul scolar 2016-2017 Airbus Helicopters va investi, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, in educatia tehnica pentru calificari in domeniul aeronautic. 28 de elevi vor incepe la toamna cursurile de tehnicieni in aviatie si se vor pregati in laboratoare moderne dotate de compania europeana constructoare de avioane.
Parteneriatul dintre Airbus Helicopters, Ministerul Roman al Educatiei si Inspectoratul Scolar Brasov a inceput in noiembrie 2015 si are ca obiectiv crearea de absolventi in domeniul aeronautic.
Colegiul Tehnic „Transilvania”, rezultat din comasarea in 2010 a Colegiilor Tehnice „Iosif Silimon” si „Astra”, a fost ales de parteneri ca institutia de invatamant care va beneficia de sustinerea Airbus Helicopters. Compania ar urma sa scoala kronstadt3doteze atelierele Colegiului Transilvania cu echipamentele necesare derularii orelor practice.
Potrivit Arianei Bucur, inspector general ISJ, gratie dotarilor facilitate de colaborarea cu Airbus Helicopters, viitorii tehnicieni vor avea acces la toata aparatura si dispozitivele pe care si elevii din Franta invata si se perfectioneaza pentru a fi calificati in acest domeniu de inalta performanta.
Prima clasa de elevi va incepe cursurile in septembrie 2016 in ciclu liceal.
Parteneriatul vine in contextul infiintarii noii companii Airbus Helicopters Industries in Brasov, pentru care necesarul estimat de personal este de 350 de operatori calificati, tehnicieni si specialisti in aeronautica.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.