Airbus Helicopters construieste o noua fabrica la Ghimbav

Airbus Helicopters construieste o noua fabrica la Ghimbav

0 1383

Jurnalistii au avut ocazia sa testeze aparatul pe care Airbus Helicopters il va produce la Brasov din 2017. Compania franco-germana a inceput constructia la Ghimbav a noii fabrici de elicoptere unde se vor fabrica elicoptere de tip H215. Investitia se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro

Jurnalistii au avut ocazia sa testeze aparatul pe care Airbus Helicopters il va produce la Brasov din 2017. Compania franco-germana a inceput constructia la Ghimbav a noii fabrici de elicoptere unde se vor fabrica elicoptere de tip H215. Investitia se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro.
Fabrica se va intinde pe un teren in suprafata de 27.000 de metri patrati, pus la dispozitie de compania IAR Ghimbav. Piatra de temelie a noii fabrici a fost pusa intr-un cadru oficial iar jurnalistii au avut ocazia sa survoleze imprejurimile cu elicopterul de tip H215, model care va fi produs si la fabrica din Brasov incepind cu anul 2017.H215
Tehnicienii francezi le-au prezentat jurnalistilor o versiune mai scurta din seria MK 1 de elicoptere. La Ghimbav vor fi construite, insa, ambele versiuni si cea scurta si cea lunga ale acestui elicopter. Chiar daca este o versiune scurta, aparatul are o capacitate de 17 scaune iar inauntru exista o buna flexibilitate de a schimba configuratia foarte repede. Spre exemplu, elicopterul poate zbura pentru pasageri VIP si in cateva minute se poate transforma intr-unul pentru servicii medicale in aer.
Brasovul are traditie in constructia si reconditionarea de elicoptere, cu specialisti recunoscuti la nivel mondial. La Ghimbav exista din 2012 Eurocopter Romania, o filiala a Airbus Helicopters. Societatea are 180 de angajati iar cifra de afaceri a crescut constant si a ajuns la 38 de milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.