AIG Life Romania – fara probleme!

AIG Life Romania – fara probleme!

0 117

AIG Life Asigurari Romania nu a primit oferte de preluare, a declarat, marti, directorul general al societatii de asigurari, Theodor Alexandrescu, care a exclus posibilitatea incetarii activitatii, pe fondul situatiei financiare dificile in care se afla American International Group (AIG) din care face parte asiguratorul din Romania.
AIG Life Asigurari Romania a inregistrat incasari in valoare de 93 de milioane de dolari (220 milioane lei) de prime subscrise, in primele noua luni din 2008, in crestere de 54 la suta, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Alexandrescu, intr-o conferinta de presa.
Profitul brut raportat de societate a fost de 18,2 milioane de dolari (aproximativ 43 milioane lei), dublu fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada din 2007.
American International Grup INC, din care face parte AIG Romania, a inregistrat pierderi nete de 24,5 miliarde dolari, in trimestrul trei 2008, iar autoritatile americane au anuntat un nou imprumut de 150 miliarde dolari pentru grupul AIG, pentru ca acesta sa poata face fata dificultatilor financiare cu care se confrunta la nivel mondial.
Directorul general al AIG considera ca actuala criza financiara internationala este benefica pentru societatile de asigurari de viata si ca afacerile AIG Life Asigurari vor creste in Romania.
“Cea mai mare teama in Romania este sa te imbolnavesti. Nu devalorizarea banilor sau criza financiara. Eu cred ca asigurarile de viata vor fi principalul castigator al acestei situatii. Asigurarile de viata vor creste in urmatoarea perioada”, a spus Alexandrescu.
Potrivit directorului de marketing al societatii, Mihai Popescu, ultimele doua luni au fost un record de vanzari. “Am colectat din prime peste 10 milioane de dolari in septembrie si octombrie”, a subliniat Popescu.
AIG Life Asigurari Romania administreaza politele a peste 700.000 de asigurati.
AIG Life activeaza pe piata romaneasca din 1998, are o cota de piata de 16,47 la suta, iar la 30 septembrie administra active de peste 675 milioane lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.