Agricultura, simplifica procedura accesarII fondurilor

Agricultura, simplifica procedura accesarII fondurilor

0 169

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a finalizat modificarea procedurilor de lucru pentru unele masuri de sprijin din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 (PNDR), simplificand procesul de primire si evaluare a cererilor de finantare.
Aceste modificari vor intra in vigoare incepand cu luna mai a acestui an, cand este prevazuta lansarea sesiunii de depunere a proiectelor pentru masurile implementate de catre APDRP.
Una dintre principalele modificari, aplicabila tuturor masurilor de finantare, se refera la eliminarea unor documente redundante sau fara mare relevanta, care trebuiau prezentate odata cu cererea de finantare, cum sunt:
– cazierul judiciar,
– cazierul fiscal,
– copia actului de identitate pentru reprezentantul legal,
– certificatul de inregistrare in scopuri de TVA,
– documentul care sa certifice ca reprezentantul legal este o persoana cu rol determinant.
De asemenea, au fost operate simplificari specifice pentru Masura 123 – „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice”. Astfel, a fost eliminata obligativitatea depunerii Copiei contractului incheiat cu laboratorul aprobat sau acreditat de Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta a Alimentelor la care beneficiarul de fonduri europene nerambursabile a apelat pentru efectuarea analizelor de laborator.
In cazul Masurii 313 – ”Incurajarea activitatilor turistice” au fost eliminate in plus si alte documente solicitate pana in prezent la depunerea proiectului, cum sunt angajamentul din partea beneficiarului ca structura turistica va fi amenajata cu obiecte traditionale de marca, angajamentul ca va introduce obiectivul investitional in circuitul turistic etc. Informatiile din aceste documente vor fi preluate prin capitolele specifice din Studiul de Fezabilitate sau Memoriul Justificativ.
In urma depunerii cererilor de finantare ale solicitantilor Masurii 322 – „Renovarea si dezvoltarea satelor” la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP), acestea vor fi transmise direct catre Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP).
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit pana in prezent 6.893 de cereri de finantare in valoare de 5 miliarde de euro, pentru sesiunile din anul 2008. Dintre acestea au fost contractate 1.439 de proiecte cu valoarea totala eligibila de 750 milioane de euro.

Sursa: APDRP

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.