Agricultura romana protesteaza

Agricultura romana protesteaza

0 77


Federatia Agrostar, cea care uneste organizatiile agricultorilor, a hotarat sa inceapa proteste. Si asta pentru ca statul nu arata niciun interes in a ajuta agricultura romaneasca sa iasa din groapa in care a fost aruncata mai ales postrevolutionar.


Astfel se prevad mai intai pichetari ale Ministerului Agriculturii si biroul Comisiei Europene la Bucuresti, ca apoi, daca primele nu au niciun efect, sa continue pichetarile la Bruxelles. Se asteapta participarea a circa 30.000 de protestatari.


Se cere, printre altele, reducerea ( sau subventionarea ) cu 50% a pretului motorinei folosite la lucrarile agricole, fiind cunoscut faptul ca motorina se scumpeste, impreuna cu ceilalti carburanti, mai tot timpul.


In context, conducerea federatiei Agrostar anunta, pentru anul acesta, scumpiri in valuri, ajungand la unele alimente chiar si pana la 40% , aceasta datorita scumpirii la gaz, combustibili si tot ce urmeaza acestora.


Sa speram ca se va ajunge la o intelegere care sa pastreze cat mai mici cifrele scumpirilor, spre folosul intregii natii.


?


Dan Bota


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.