Agricultura obligatorie la pensiuni

Agricultura obligatorie la pensiuni

0 59

Sunt si ministri care nu au auzit de economia de piata care inca mai duc dorul unei economii dirijiste. Iata cum un membru al unui Guvern liberal este in stare sa depaseasca orice limita doctrinar – liberala. Ordinul 636/2008, semnat de Ovidiu Silaghi, seful cu turismul in Romania, prevede ca proprietarii de pensiuni agroturistice sa se ocupe in paralel si de o activitate agricola constand in cresterea animalelor, a pasaretului sau a cultivarii plantelor.
Acest Ordin mai obliga proprietarii de pensiuni sa ofere turistilor vizitatori hrana naturala, ecologica si preparata in gospodaria proprie.
Iar in ce priveste programul oaspetilor pe timpul sejurului, de acesta tot proprietarii pensiunilor sunt obligati sa se ocupe.
Aceste doua prevederi cred ca sunt binevenite, caci in raport de serviciile oferite pensiunea respectiva va fi plina de turisti sau goala.
In acest sens se prevede scolarizarea in domeniu a administratorilor de pensiuni, precum si a personalului de serviciu.
Ordinul mai prevede si o noua clasificare a pensiunilor: cele cu pana la 20 de camere vor fi clasificate pe baza de stele, indiferent daca se afla in mediul urban sau rural, iar de peretii celor cu pana la opt camere vor fi agatate flori.
Acuma ramane de vazut daca va fi de rau sau de bine, acest lucru putand fi hotarat de turisti si proprietarii agropensiunilor, caci din fotoliul ministerial de la Bucuresti este mai greu sa afli cu amanuntul ce trebuie si ce nu.
Pana in prezent, reprezentantii filialei Brasov a Asociatiei Nationale de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) nu si-au spus parerea asupra acestor noi reglementari in agroturism, asteptand probabil sa vada ce si cum.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.