Agricultura ecologică românească și …nemții!

Agricultura ecologică românească și …nemții!

0 100

România şi-a propus ca, în anul 2021, să aibă 500.000 de hectare cultivate ecologic, a declara cu puțin timp în urmă, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, în timpul simpozionului „Agricultura ecologică – pilon de susţinere al turismului responsabil în Delta Dunării”.
„România a decis să nu susţină plafonarea, ci partea de reaşezare a plăţilor directe la nivel european, măsurile de cercetare, instalarea tinerilor în mediul rural şi obiectivul ambiţios ca, în anul 2021, să ajungem la 500.000 de hectare cultivate bio”, a precizat reprezentantul MADR.

Prezent la eveniment, ministrul plenipotenţiar şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în România, Henning Kai, a menţionat că schimburile de afaceri româno-germane au ajuns la 30 de miliarde de euro.
„Sunt peste 7.500 de firme germane active, cu o contribuţie de 13% la capital, ceea ce face din Germania al doilea investitor ca mărime în România. Am creat prin firmele germane 250.000 de locuri de muncă. Sunt cifre care prezintă doar simbolic interconectarea dintre sistemele noastre economice”, a afirmat Henning Kai.

Și, fostul preşedinte al Republicii Federale Germania, Christian Wulff, invitat special, a remarcat necesitatea găsirii unor soluţii pentru principalele provocări, lipsa forţei de muncă şi a predictibilităţii pentru mediul de afaceri, şi a apreciat potenţialul biologic al zonei.
„Piaţa este în creştere pentru produsele bio. (…) Aveţi un sol optim, o climă excelentă. Cred că ar trebui să revin aici cu o Dacie”, a precizat Christian Wulff.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.