Agresorii boschetarului aveau dosare nepatate

Agresorii boschetarului aveau dosare nepatate

0 84
Un politist de la Transporturi Feroviare si un jandarm din Brasov sunt acuzati de loviri cauzatoare de moarte si purtare abuziva. Cei doi sunt suspectati ca ar fi batut crunt un barbat de 47 de ani care a muri la cateva zile de la incident. Politistul a demisionat iar jandarmul a fost retras de la misiuni de ordine publica, dar ambii aveau dosare nepatate pana la incident. Procurorii asteapta expertizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zona Garii Brasov pentru a continua ancheta. 
Incidentul s-a petrecut la sfarsitul lunii ianuarie. In data de 24, la numarul unic de urgenta 112, s-a primit un apel care reclama faptul ca un barbat zacea lovit pe strada, a confirmat Alina Popescu, prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.
La audieri, barbatul, om al strazii, a declarat ca fusese batut de un politist TF si de un jandarm, cu doua zile mai devreme, chiar in sediul politiei TF. Din cauza loviturilor, barbatul a decedat cateva zile mai tarziu. Procurorii au demarat ancheta si au trimis la Bucuresti, pentru expertiza, toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Garii Brasov.
Politistul implicat a demisionat, iar jandarmul pus sub acuzare nu mai are voie sa execute misiuni de asigurare a ordinii publice si i s-a retras munitia din dotare. Ambii erau angajati vechi, cu dosare nepatate pana acum, au confirmat pentru presa atat lt. col. Gabriel Serban, sef serviciu Gruparea mobila de jandarmi Burebista cat si comisarul Nelu Ilie, seful Biroului judetean al Politiei TF Brasov.
Cei doi sunt cercetati in libertate pentru savarsirea infractiunilor de lovituri sau vatamari cauzatoare de moarte si purtare abuziva.  
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.