Aglomeratie mare, monser!

Aglomeratie mare, monser!

0 194


Pentru cei care trebuie sa circule zilnic cu autovehiculul din dotare, traficul din Brasov a devenit un adevarat maraton. Calcand „apasat” pe urmele capitalei, strazile din Brasov ne ofera zilnic in jurul orelor de varf o imagine „apocaliptica”. Fie ca este noul sens giratoriu de la Casa Armatei, bld. Independentei sau bld Garii, panorama este aceeasi: angajatii firmelor care se ocupa cu repararea strazilor, care, conform stilului, mai mult stau decat lucreaza, soferii vesnic in intarziere si cate un agent de circulatie care mai mult incurca traficul decat sa-l fluidizeze.


Apogeul a fost atins ieri la orele pranzului, atunci cand aproape tot traficul din Brasov a fost paralizat: la sensul giratoriu de la Casa Armatei, coada de masini „in stationare” se intindea de la intersectia Lunga – Str. De Mijloc pana la Primarie (Zona Parcului Titulescu) si Modarom. Persoanele care, de la gara, voiau sa iasa din Brasov spre Predeal erau, de asemenea, victime ale traficului. Atat bld. Garii spre str. Harmanului, cat si ruta bld. Victoriei – Str. Toamnei – Calea Bucuresti completau aceasta imagine dezolanta. Si ca puzzle-ul sa fie complet, nou inauguratul si mult mediatizatul sens giratoriu de la McDonald’s a reusit performanta de a bloca cele 4 cai de acces pe care le deserveste, ajungandu-se la formarea unor coloane de cate 30-40 de masini stationate.


Intelegand ca „luxul” de a avea strazi normale cere sacrificii, adica alocarea unui timp mai mult decat suficient pentru repararea a 50 de metri de carosabil (vezi zona Tractorul) ne intrebam ce s-ar fi intamplat daca firmele care refac strazile din Brasov s-ar fi ocupat si de construirea autostrazilor cu care statul roman ne amageste de ceva vreme.


Suntem constienti ca infrastructura arterelor din Brasov va fi la nivel european la sfarsitul acestor renovari (atunci cand toate strazile vor arata ca Bld. Saturn, de exemplu), dar teama noastra este justificata de faptul ca lucrarile nu vor fi finalizate in timp util, adica pana la prima ninsoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.