Aglomeratie mare la moastele Sf. Paraschieva

Aglomeratie mare la moastele Sf. Paraschieva

0 171

In acest weekend, Iasiul a devenit capitala neoficiala a ortodoxiei romanesti. Aproximativ 30 000 de pelerini au asteptat la portile Catedralei Mitropoliei din Iasi pentru a atinge moastele Sfintei Parascheva. Pentru izbavirea si iertarea pacatelor majoritatea dintre cei prezenti au facut noapte alba seara de vineri spre sambata pentru a fi siguri de faptul ca vor fi printre primii pelerini care au bucuria de a atinge racla sfanta.
Respectand „traditiile anilor trecuti”, credinciosii romani s-au imbulzit si-au creat mari probleme fortelor de ordine care, desi numeroase, nu au putut stavili multimea disperata.
Sarbatoarea a fost un bun prilej de campanie electoral pentru presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu care, aflat la o intalnire cu liberalii din zona Moldovei, si- modificat programul pentru a se putea inchina la sfintele moaste, dar si pentru a schimba cateva vorbe si impresii cu ceilalti pelerini. Si Partidul Democreat a fost puternic reprezentat prin prezenta presedintelui Emil Boc si „doamnei de fier” a partidului, Elena Udrea.
Printre oamenii politici care mai erau asteptati la aceasta sarbatoare se mai numarau presedintele Romaniei, Traian Basescu, presedintele PLD, Theodor Stolojan, si presedintele PNG si patronul echipei Steaua, d-ul George Becali.
Cuvioasa Paraschiva este o sfanta venerata in Biserica Ortodoxa Romana si in alte biserici de rit oriental. Este sfanta ocrotitoare a Moldovei Din 1641 moa?tele ei se gasesc la Iasi, fiind aduse de domnitorul Vasile Lupu si asezate in ctitoria sa, Biserica Sfintii Trei Ierarhi, iar mai apoi in Catedrala Mitropolitana din Iasi. Este cunoscuta in popor si sub numele de Sfanta Vineri sau Vinerea Mare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.