Aglomeratie la analize gratuite la Brasov

Aglomeratie la analize gratuite la Brasov

0 175

„Primul venit, primul servit!” Dupa acest principiu se ghideaza sistemul sanitar din Romania, care ii face pe oameni sa stea la cozi si sa se inghesuie ca in vremurile de glorie comunista pentru o bucata de paine si un litru de lapte. De data aceasta, situatia este cu atat mai dramatica cu cat, oamenii „cersesc” inca o felie de viata.
Brasovenii s-au inghesuit ieri, de la primele ore ale zilei, la centrele medicale si policlinicile din oras pentru a-si face gratuit analizele.
Oamenii au stat ore intregi la coada in fata policlinicilor, chiar daca aveau sau nu programare, insa nu toata lumea a reusit sa-si faca analizele gratuite, arata Realitatea TV.
Din pacate, aglomeratia pentru analizele gratuite a fost indreptatita, daca tinem cont de faptul ca acestea sunt „pe ratie si nu ajung la toata lumea”. Va suna cunoscuta replica, nu-i asa?!
Reprezentantii laboratoarelor spun ca fondurile alocate de Ministerul Sanatatii vor ajunge cel mult pana pe 10 septembrie. Cererile, insa, depasesc cu mult oferta laboratoarelor.
La cele 31 de laboratoare din judet au fost peste 200 de cereri, asa ca fondurile nu vor ajunge pentru toti.
Sincron Gabriel Bibire, reprezentant laborator medical: „Lista de asteptare este lunga, in general se asteapta sa gaseasca fonduri, cred ca in 9-10 septembrie aceste fonduri se vor epuiza.”
Ministerul Sanatatii negociaza in acest moment cu Ministerul Finatelor ca serviciile prestate in ultimele trei luni sa fie achitate anul viitor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.