Agitație, nedumerire și neputință la PSD Brașov: vin alegerile locale!

Agitație, nedumerire și neputință la PSD Brașov: vin alegerile locale!

3 85

Faptul că Marcel Ciolacu a cerut deja organizațiilor PSD din țară să-și cristalizeze opțiunile pentru candidații la locale, primării și consilii județene, este de natură să-l umple de îngrijorare pe Marius Dunca, neperformantul președinte al PSD Brașov.
Ce să facă, pe unde s-o apuce și cu cine la candidatura pentru Primăria Brașov?
Circulă zvonuri atât de secrete precum Misterele de la Eleusis că George Scripcaru ar negocia cu Dunca tot în secret o iubire impsibilă, adică o candidatură a sa din nou la Primăria Brașov din partea PSD.
Fostul primar brașovean nu a confirmat însă, cum foarte bine la tiribomba de zvonuri s-ar auzi că ar putea candida la Consiliul Județean tot din partea PSD, iarăși nimic confirmat până acum, după cum am speculat noi acum vreo două săptămâni la InfoBrașov.
Prin urmare soluția social-democraților brașoveni indicată de statutul partidului, dar și de poziția politică în Organizația Municipală a partidului ar fi evident Lucian Pătrașcu, președintele acestui for intern al  partidului și subprefect al Brașovului.
Bătăios (după… unii!) și caustic, nimic de spus, însă insuficient cunoscut în Brașov, cu o prestație în presă și pe rețelele de socializare surclasată de cea a actualului primar al Brașovului, Allen Coliban.

Dezechilibru cosmic între Coliban și Pătrașcu
Pentru a realiza o analiză frugală a dezechilibrului de vizibilitate dintre cei doi ne propunem astăzi să comparăm numărul de urmăritori și de aprecieri pe facebook ale celor doi.
Accesând paginile  acestora de pe principala rețea de socializare obținem următoarele: 67 de mii urmăritori și 55 469 de aprecieri.
În contrapartidă Pătrașcu are 4700 de urmăritori și 4679 de aprecieri. Deci de 12 ori mai puțin.
Dacă vom adăuga și cifrele colegilor principali de echipă, viceprimarul Flavia Boghiu pentru Coliban și respectiv senatorul Dunca pentru Pătrașcu, după cum se înfățișează ei pe Facebook, vom avea:
*** 15 mii de urmăritori și 14.933 de aprecieri pentru Flavia „Rozalia” noastră, iar pentru Dunca
*** 17 mii de urmăritori și 17.133 de aprecieri?!

Aici nu este clar cum de aprecierile depășesc urmăririle.
Adică 133 de indivizi care l-au apreciat pe Dunca nu l-au urmărit?!
Și aici nu vorbim de filaj SRI, Doamne ferește!, în al cărui comisie de supraveghere parlamentară se găsește Dunca, ci de urmăritori pe Facebook.
Deci un pic peste Flavia. Dunca ar fi totuși ușor peste vizibilitatea viceprimarului USR, însă piesa principală a candidaturii PSD Brașov la Primărie, subprefectul Pătrașcu, este zdrobită literalmente și aruncată în irelevanță de vizibilitatea colosală a primarului USR al Brașovului, Allen Coliban.
Care a reușit într-o lună de campanie electorală în 2020, pe fondul pandemiei de COVID, performanța rarisimă în țară de a răsturna (s-o fi numărat bine? n.r.) un primar extrem de popular și cu multe realizări, pe George Scripcaru, ce părea a se eterniza pe funcție. Primar care mai ieșise și nevinovat din toate procesele de corupție.

PSD Brașov va intra în alegerile municipale din 2024 după 32 de ani de restriște locală
Revenind, ce șanse ar avea Pătrașcu de a face față măcar onorabil la o confruntare cu Coliban?
Asta după ce PSD Brașov a izbit puternic și cu simț de răspundere cu oiștea-n gard la alegerile pentru Primărie din 2020, obținând un execrabil 7,3% prin medicul Florin Orțan, care mai fusese și senator al partidului pe deasupra!
Cert este că Marcel Ciolacu, cel care s-a apucat să taie în carne vie prin structurile de partid din țară, nu va mai accepta afrontul pesediștilor brașoveni anul viitor, acela de a-i aduce partidul la nivel de irelevanță totală la Brașov. Iar consecințele vor fi funeste pentru conducerea județeană a partidului.
Asta ținând cont că PSD Brașov nu deține în prezent nicio funcție de viceprimar, nici una de vicepreședinte al Consiliului Județean, nici măcar vreun de comisie locală sau județeană relevantă. Deși, chipurile ar fi în alianță națională cu PNL, care însă nu le-a dat nicio funcție de vicepreședinte al CJ Brașov, al cărui conducere o dețin liberalii brașoveni. Practic, PSD deține un subprefect irelevant ca funcție și atât, și acela puțin vizibil, cum am arătat mai sus.
Și-atunci, în condițiile inexistenței PSD Brașov în administrația locală, decât doar prin niște consilieri locali și județeni firavi și resemnați, reiterăm întrebarea din deschiderea prezentului articol:
Ce șanse au social-democrații la alegerile pentru Primăria Brașov, ținând cont că n-au deținut-o niciodată după Revoluție, exceptând FSN, și deci nu pot arăta cu degetul în direcția a ceva construit de ei la Brașov prin respectiva Primărie?
Noi știm răspunsul, dar vă lăsăm pe dumneavoastră, cititori ai InfoBrașov, să deliberați în consecință!

Libiu Mateescu 

COMENTARII

 1. S-a demonstrat că liban&Co e un neterminat.
  O fi vrednic pe dispozitivele electronice dar n-are baza, n-are temelia; el n-a terminat învățământul superior, are doar bacalaureatul.
  Ca și Ciucă ca și ciolacu și Liban & co este un impostor.
  Este produsul unei doctrine foc de paie deja apusă.
  Că ne convine sau nu continuatorul partidului comunist român fsn PSD pdsr ce o fi acuma cât de cât ține de socialitatea românească.
  În pcr nu intrau toate panaramele cum intră în partide azi.
  Măcar aveau un pseudoideal.
  Au fost alfabetizarea au făcut electrificarea au creat magistrale maritime și portuare au făcut ceva pe când partidele actuale sunt doar zarvă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.