Agentiile guvernamentale injumatatite

Agentiile guvernamentale injumatatite

0 175

Guvernantii au esuat, desi au inumarat in fel si chip, in tentativa de a anunta 10.000 de posturi defiintate din administratia celor peste 200 de agentii. In schimb, premierul Emil Boc a anuntat dupa sedinta de Guvern de miercuri ca din cele 226 de agentii guvernamentale vor ramane doar 107, „cu mentiunea ca 33 sunt obligatorii in raporturile cu Uniunea Europeana”, a declarat premierul. „Vor fi 9.200 de posturi care se vor desfiinta. (…) Se va face o economie de aproximativ 50 de milioane de euro”, a explicat Boc.
Toate veniturile proprii ale unor agentii guvernamentale – precum Cadastrul (au uitat Cartea Funciara?) sau Inspectoratul de stat in constructii – vor fi virate la bugetul de stat si fiecare salariat va fi retribuit cu un salariu corespunzator platii din celelalte structuri guvernamentale, a mai spus Boc.
Din aceasta preluare la Bugetul de stat a veniturilor agentiilor guvernamentale va rezulta o economie de aproximativ 100 de milioane de euro, a adaugat premierul.
Emil Boc a mai mentionat ca alte 60 de societati comerciale aflate in subordinea Ministerului Economiei sau a Ministerului Transporturilor se afla in faza de evaluare.
„Trebuie sa luam masuri mai dure, dar necesare Romaniei… Guvernul pe care il reprezint nu tine cont de dimensiunea politica a acestui an”, a spus Boc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.