AGENTIA REUTERS A VRUT SA NE DEA O VESTE BUNA!

AGENTIA REUTERS
A VRUT SA NE DEA O VESTE BUNA!

0 89
Intodeauna marile agentii de presa au pregatit in portofoliul de rezerva, necrologul fiecarei personalitati de interes pentru opinia publica. Cum…"da coltul", pac la Rasboiul…!
Dar se intampla, din greseala …desigur, ca un astfel de text sa "scape" spre ziare sau pe …fax-ul agentiei, din te miri ce motive. Unul ar fi chiar lipsa de stiri. Asa s-a inamplat cu celebra Agentie de stiri "REUTERS", care ne-a facut o…bucurie si mai apoi o…crunta dezamagire… Nu s-a confirmat, omul traia! Dupa ce ii anunta decesul, in necrolog agenÈ›ia de presă îl… critică dur pe miliardarul în vârstă de 82 de ani, George Soros, cunoscut ca fiind “omul care a învins Banca Angliei”. Nu se spune insa si cu ajutorul cui a aflat anonimul (arunci) Gyorgy Soros secretul/pontul de bursa cu care evreul de origine maghiara a "devalizat" Banca Angliei….
Agentia Reuters remarca …in necrolog faptul că omul de afaceri a criticat adesea capitalismul liberal care i-a permis acestuia să acumuleze o avere imensă.“George Soros, care a murit la vârsta de… XXX  (…cifră care urma să fie completată ulterior, după decesul miliardarului) a fost un economist ÅŸi investitor de succes, care, în mod paradoxal, a pledat timp de mulÅ£i ani împotriva aceluiaÅŸi capitalism libertarian care i-a adus miliarde”, scrie Reuters în introducerea necrologului, potrivit Agerpres.
“Un predator, o enigmă învăluită în contradicÈ›ie, intelect È™i bani”, se mai scria despre George Soros, fără a se omite menÈ›ionarea înfrângerilor suferite de omul de afaceri.
“În timp ce viaÅ£a lui Soros a fost marcată de un succes remarcabil în eforturile sale extinse, acesta a suferit ÅŸi înfrângeri. InvestiÅ£ia sa în banca franceză Societe Generale, după programul agresiv de privatizare al lui Jacques Chirac, a dus la acuzaÅ£ii de insider trading (folosire de informaÅ£ii confidenÅ£iale, n.r.), pe care le-a negat, ÅŸi apoi condamnarea ÅŸi plata unei mici amenzi”, se mai scria în articol, care preciza inclusiv eÈ™ecul în cumpărarea echipei de baseball Washington Nationals.
“Însă aceste eÅŸecuri ies în evidenţă în viaÅ£a acestui economist, filantrop ÅŸi filosof ungar-american remarcabil de plin de succes, în contrast cu refuzul său încăpăţânat de a eÅŸua în oricare altă iniÅ£iativă”, încheie necrologul.
AgenÈ›ia de presă a retras È™tirea de pe site la câteva minute, anunÈ›ând pe Twitter că a fost publicată din greÈ™eală: ”Reuters a publicat din greÅŸeală, în avans, necrologul finanÅ£istului ÅŸi filantropului George Soros.
Un purtător de cuvânt al domnului Soros a spus că omul de afaceri, care locuieÅŸte la New York, trăieÅŸte ÅŸi este sănătos. Reuters regretă eroarea comisă”, a precizat Reuters.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.