Agentia Nationala de Integritate pusa in functiune!

Agentia Nationala de Integritate pusa in functiune!

0 111

?


Blocajele si multimea de capcane puse in fata agentiei care va controla averile celor care isi spun clasa politica par a lua sfarsit. Guvernul a adoptat o ordonanta care urgenteaza inceperea activitatii Agentiei Nationale de Integritate.


?


Ultimul blocaj depasit!


O agentie fara presedinte si fara personalitate juridica cu o existenta doar pe hartie putem spune ca nu exista. Cu toata presiunea romanilor si a CE, dupa mai multe tentative ratate s-a ajuns la o situatie extrem de rara – nu s-a reusit alegerea unui presedinte al Agentiei.


Surse de la Palatul Victoria sustin ca ministrul justitiei i-ar fi spus premierului Tariceanu sa ia in calcul posibilitatea demisiei din cauza blocarii activitatii ANI. Pana la urma deblocarea a venit printr-o ordonanta de urgenta prin care executivul a decis ca prerogativele presedintelui (vacant) acestuia sa fie exercitate temporar de vicepresedintele institutiei.


?


Intr-un final – Agentia va functiona!


O veste proasta pentru cei care au dobandit averi in mod nejustificat, pentru ca, dupa cum declara ministrul justitiei, Agentia Nationala de Integritate ar putea incepe verificarea declaratiilor de avere in a doua parte a lunii ianuarie. Ordonanta de urgenta era necesara pentru ca, dupa organizarea a doua concursuri, postul de presedinte este vacant si, potrivit legii, ANI nu are personalitate juridica in aceste conditii.


Decizia guvernului urgenteaza astfel inceperea activitatii ANI – declara premierul Tariceanu: „Din cauza procedurilor care inca nu au permis alegerea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, agentia este in impas. Am luat acele decizii care permit vicepresedintelui sa indeplineasca atributiile detinute de presedinte pana la alegerea acestuia. Deci, prin delegarea acestor atributii, vicepresedintele va putea sa ia masurile operationale necesare tocmai pentru a face agentia functionala”.

Actul normativ stabileste, de asemenea, ca in termen de cinci zile institutiile publice raspunzatoare va detasa personal care sa ajute la inceperea activitatii agentiei si la recrutarea inspectorilor care vor efectua controlul averilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.