AGA de la Tractorul, contestata

AGA de la Tractorul, contestata

0 101

Adunarea Generala a Actionarilor de la Tractorul Brasov, desfasurata vineri, 23 februarie, a fost contestata de catre unul dintre actionarii minoritari, ca urmare deciziile luate nu sunt aplicabile, iar o noua sedinta va fi reconvocata la sfarsitul acestei saptamani, a anuntat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.


Conform legislatiei in vigoare, AGA se poate intruni dupa cinci zile de la publicarea anuntului de convocare. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).


„In urmatoarea sedinta a AGA va fi numit un alt administrator unic in locul lui Antone Laurentiu, numit in aceasta functie de catre actionari in sedinta din 23 februarie. Imediat dupa numirea acestuia, dupa unele informatii aparute in presa, am cerut o verificare referitoare la persoana acestuia si am dat dispozitia ca in urmatoarea sedinta a AGA acesta sa fie schimbat”, a precizat Atanasiu.


Presedintele AVAS a afirmat ca administratorul care urmeaza a fi numit la Tractorul Brasov nu va fi un brasovean, ci un expert al AVAS care va prelua aceasta functie pana la numirea lichidatorului. Conform acestuia, pana la vanzarea activelor de catre viitorul lichidator nu va fi posibila nici plata salariilor restante si nici a datoriilor societatii. Insa, seful AVAS a precizat ca imediat dupa vanzarea activelor de la Tractorul, ordinea stingerii datoriilor va fi urmatoarea: catre salariati, catre buget si apoi catre alti creditori.


Presedintele AVAS a dat asigurari ca AVAS nu va face din lichidarea societatii Tractorul un scop imobiliar si ca va cere investitorului sa continue productia si sa angajeze personal calificat.


Adunarea Generala a Actionarilor de la Tractorul Brasov a decis, vineri, 23 februarie, lichidarea vlountara a societatii, disponibilizarea intregului personalul, in doua etape, in decurs de o luna si numirea administratorului unic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.