AGA de la IAR Ghimbav convocată pentru decizii importante

AGA de la IAR Ghimbav convocată pentru decizii importante

0 113

Preşedintele Consiliului de Administraţie al IAR SA Braşov convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii pentru 14 februarie, când ar putea alege noi administratori provizorii, precum şi un preşedinte al Consiliului de Administraţie, post ocupat în prezent de Octavian Alin Greblă, fiul de 38 de ani al lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului.
„Numirea unor administratori provizorii începând cu data de 18 februarie 2020, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii; stabilirea duratei mandatului şi a retribuţiei acestora. Alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii”, arată ordinea de zi transmisă Bursei de Valori Bucureşti, scrie News.ro.

IAR Braşov este o companie specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III, i-a prelungit în decembrie 2019 mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru încă două luni lui Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului achitat în vara lui 2019 în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie. La aceeaşi dată, acţionarii i-au numit ca administratori provizorii ai societăţii pe Ruxandra-Rodica Anghel (director direcţia industria de apărare de la Ministerul Economiei), Măriuca Oana Pistol (consilier superior în Ministerul Economiei) şi Emil Niţă (fost deputat, fost prefect, unul dintre foştii directori ai Tractorul). Mandatul acestora a început la 17 decembrie 2019 şi se încheie la 17 februarie 2020.

IAR Braşov are  o capitalizare de 332,26 milioane lei. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, care controlează 64,89% din acţiuni.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.