Africa, Asia și Europa într-o expoziție inedită la Brașov

Africa, Asia și Europa într-o expoziție inedită la Brașov

0 209

Expoziţia „Cortegii pentru specii evanescente” a fost vernisată la Braşov în prezenţa artistului newyorkez Sasha Meret. Cele 20 de opere de artă sunt expuse la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania până în 17 iulie

Expoziţia „Cortegii pentru specii evanescente” a fost vernisată la Braşov în prezenţa artistului newyorkez Sasha Meret. Cele 20 de opere de artă sunt expuse la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania până în 17 iulie.
Expoziţia reuneşte lucrări de sculptură sau asamblaj traversate de o ironie caldă, binevoitoare, asupra lumii contradictorii în care trăim, într-o perspectivă terapautică, spune artistul din New York.

Sasha Meret expune cu regularitate în Europa, Japonia, China şi Statele Unite. Imaginarul artistului îmbină simbolismul european, african, asiatic şi esoteric cu un limbaj vizual profund personal.
Expoziţia este realizată în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană şi „vibrate! Festival” cu materiale 100% româneşti.

În 2014, Sasha a fost laureatul prestigiosului premiu CODAvideo la categoria Artă conceptuală.

A colaborat săptămânal mai mult de 20 de ani ca ilustrator pentru publicaţiile „New York Times”, „International Herald Tribune”, „Washington Post” .

Sasha Meret a susţinut la Braşov şi conferinţa Creativitate vs. Parkinson’s, o explorare a funcţiei terapeutice a artei şi rolul fundamental al acesteia în încetinirea progresiei bolii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.