Afara din Guvern si in razboi cu Elena Udrea

Afara din Guvern si in razboi cu Elena Udrea

0 211

Ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatul General al Guvernului, Radu Stroe, si-a depus demisia din aceasta functie, luni dimineata, la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu.


El si-a motivat gestul, ca si in urma cu doua saptamani, prin faptul ca, la Congresul din luna ianuarie al Partidului National Liberal, nu a primit votul politic pentru ocuparea unui post de vicepresedinte.


„Este firesc sa ma retrag din functia guvernamentala daca nu am primit acest vot. Este un gest care nu pare, poate, firesc, dar e momentul sa inceapa si la noi un astfel de comportament”, a spus Stroe. El a tinut sa precizeze ca recunoaste valabilitatea rezultatului la votul exprimat in Congresul PNL si a asigurat ca va raspunde in continuare solicitarilor partidului.


Radu Stroe a tinut sa sublinieze ca intentia sa de a demisiona este irevocabila si ca nu intrevede posibilitatea producerii unui fapt care ar putea sa-l faca sa renunte la acest gest, cu toate ca atat premierul, cat si conducerea PNL i-au cerut acest lucru. Ministrul a mai precizat ca va continua sa ramana un „simplu membru de partid” si un „simplu senator” liberal.


„De fapt, nu un simplu senator, pentru ca sunt presedintele Comisiei SRI din Senatul Romaniei”, a mai spus Radu Stroe.


In urma cu o saptamana, ministrul SGG a precizat ca isi va depune demisia dupa ce va rezolva unele probleme pe care le are in lucru.


?


Plangere penala impotriva Elenei Udrea


Totodat?, Radu Stroe a depus plangere penala la DIICOT impotriva Elenei Udrea, pe care o acuza ca a divulgat informatii care tin de siguranta nationala. In replica, Elena Udrea afirma ca Radu Stroe nu vrea decat sa isi acopere afacerile. „Cred ca domnul Radu Stroe incearca sa acopere afacerile pe care le facea si despre care eu am vorbit public si cred ca acesta este motivul real pentru care a demisionat. Cat priveste plangerea penala, pot sa spun ca este cea mai proasta alegere pe care putea sa o faca. Cred ca intra pe un drum fara iesire, asa cum a intrat si domnul Calin Popescu Tariceanu atunci cand a negat categoric existenta biletului”, a declarat Elena Udrea.


Radu Stroe a pierdut functia de vicepresedinte al PNL pe probleme de administratie in favoarea lui Victor Paul Dobre la Congresul extraordinar al PNL.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.