Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR

Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR

0 114
Codul eticii si echitatii comuniste a fost un indrumar perfect pentru multi membri ai PCR dar si pentru varfurile sitemului care au "gestionat" Romania dupa ultimul razboi mondial si in special in cei 25 de ani lumina ceausisti. Vom reda succint cateva din evolutiile post revolutionare a descentilor liderilor si aparatorilor sistemului comunist.
 
Imperiul ginerilor si nepotilor!
Raposatul Ion Dinca, mana de fier a regimului Ceausescu, a lucrat, in ultima parte a vietii, la o firma de IT. Era "consilier", Compania facea parte din imperiul de afaceri creat de ginerii lui, Nicolae Badea si Gabriel Popoviciu. La inceputul anilor '90, in timp ce Dinca facea puscarie, fiind condamnat in lotul CPEX, ginerii lui puneau bazele lantului lor de companii care va ajunge sa valoreze sute de milioane de dolari.
Potrivit unor apropiati, Popoviciu de-abia scapase de colegii lui de la un… service-ul auto unde lucra. In valtoarea Revolutiei, fostii colegi il cautau pentru a-l pedepsi pentru pacatele socrului. Pana a ajunge la service, Popoviciu, un personaj slinos, lucrase la un "shop" pe litoral, impreuna cu un anume Radu Dimofte. Pe la mijlocul anilor '80, Dimofte a fugit in Statele Unite, unde a lucrat ca portar de hotel, apoi sef de tura. S-a intors in tara dupa Revolutie…
Tandemul de la "shop" a intrat apoi impreuna in afaceri si, intamplator sau nu, au adus in Romania branduri "imperialiste" precum Pizza Hut sau KFC. Ei doi, impreuna cu Nicolae Badea, controleaza investitii majore in imobiliare, IT si comert alimentar, multe dintre ele inregistrate pe firme off-shore din Cipru sau din Insulele Virgine, parte a unui intreg paienjenis.
In multe cazuri, titularii afacerilor, asa cum apar la Registrul Comertului, erau parintii lor: Zerlin Dimofte, care avea 82 de ani, si Ligia Popoviciu, in varsta de 77 de ani.
Imperiul ginerilor lui Dinca s-a remarcat si prin diverse afaceri profitabile cu statul, iar cei doi sunt actionari in Clubul Vinului, alaturi de nume sonore, precum Calin Popescu-Tariceanu! Care e un mare pui de lele, mare antrepenor auto, dar…amestecat in cedarea Mostenirii Gojdu (impreuna cu MRU…) si in retrocedarea fraudulosa catre urmasii grofilor Ungaria, a mii de hectare padure pe Valea Muresului, altfel vitza nobila ,ca este doar copilul din flori al "boierului" Amedeo Lazarescu…
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.