Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR (3)- Azi, urmasii lui Mizil…...

Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR (3)- Azi, urmasii lui Mizil…

0 116
 
Mondenii postcomunisti cu acest nume sunt tot felul de fii,nepoti etc, ai "Comunistul national" Paul Niculescu-Mizil (1923-2008), asa cum ii placea sa i se spuna, Fiind in CEPEx, a fost si el inchis dupa Revolutie.
Isi incepuse ascensiunea in anii '50, cand era seful Sectiei de Propaganda si Agitatie. Apoi ideologul sef al partidului. A lucrat in cadrul sectiilor indrumate de satrapul ideologic Leonte Rautu. Mizil a ajuns rapid pro-rector, apoi rector al Scolii de partid „Stefan Gheorghiu”, pozitie in care a colaborat cu alti corifei ai ideologiei oficiale.
A fost ministru, vicepremier, membru CPEx., si …usor dizident.
Anul in care el a iesit din inchisoare, 1992, coincide cu cel in care familia lui s-a lansat in afaceri, infiintand grupul Getteco, apoi alte companii. O parte din ele s-au desfiintat ulterior.
Mondenii Oana Niculescu-Mizil (nepoata) si Serghei Mizil (fiul) detin o parte din ele, in domenii diferite, de la restaurante la prelucrarea lemnulu, la tunuri bancare de milioane, cu garantii de 2 lei…
Oana afirma ca familia ei se trage din Stefan cel Mare: "Confirm că persoane apropiate din familia mea sunt în demersul de a elabora arborele genealogic al familiei mele pe linie paternă. Vă pot spune că se lucrează de ceva timp, (…).  Se merge în primăriile din zona Moldova, inclusiv în cimitire pentru a obÅ£ine certificatele de deces".
In firme apare si fostul sot al Oanei Mizil, libanezul Tohme Jamil…
Cei doi aproximativ tinerei au fost cununati de un membru al puternicei familii libaneze Hariri. Dupa neasteptatul divort, actualul …viitor sot,Vanghele Goagal-Mizil e si mai bogat…
 

**  Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR (1) – Imperiul ginerilor si nepotilor!

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.