Afaceri cu subiectele la examenele nationale

Afaceri cu subiectele la examenele nationale

0 192

Profesorii desemnati de Ministerul Educatiei sa intocmeasca subiectele pentru examenele nationale au scos pe piata carti cu acestea, dar si cu rezolvarile complete ale subiectelor. In conditiile in care subiectele nu sunt inca definitive, cartile se vand cu peste 20 de lei.


Conducerea Ministerului Educatiei ii acuza pe profesorii autori de subiecte ca fac afaceri pe seama elevilor, dar ministrul Mihail Hardau sustine ca deocamdata nu poate lua o masura impotriva lor.


?


Hardau critica aparitia acestor carti


Peste 20 de profesori desemnati de Ministerul Educatiei sa intocmeasca variantele de subiecte pentu testele nationale, dar si pentru examenul de bacalaureat din acest an au scos pe piata doua carti chiar cu subiectele pentru aceste examene. Pe coperta cartilor este specificat faptul ca solutiile sunt oferite chiar de autorii subiectelor, adica de un grup de lucru de pe langa Serviciul National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei. Ministrul Mihai Hardau critica aparitia acestor carti: „Pentru mine nu e moral sa te folosesti de o asemenea activitate ca sa faci bani. Certitudinea corectitudinii acestor publicatii in continut este indoielnica, pentru ca ceea ce dam noi este corect, ceea ce dau aceste edituri planeaza asupra lor diferite elemente de amatorism sau de neseriozitate din dorinta de a face afacere”.


?


Reactia elevilor


Reprezentantii elevilor considera ca prin publicarea acestor carti, profesorii ii incurajeaza sa invete doar rezultatele problemelor nu si modul de rezolvare a acestora.


„Nu este tocmai corect din punctul de vedere al profesorilor care au realizat subiectele pentru faptul ca nu incurajeaza deprinderile elevilor, ci ii incurajeaza sa invete niste rezultate, niste rezolvari”, a spus Ioana Barbu, presedinte Consiliul Municipal al Elevilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.