Afaceri cu moartea la Spitalul Judetean

Afaceri cu moartea la Spitalul Judetean

0 601
La morga Spitalului Judetean, durerea apartinatorilor este exploatata de o firma de pompe funebre de peste drum. Angajatul acesteia se plimba prin spital imbracat in halat alb si intretine familiilor impresia ca ar face parte din personalul medical. In acest fel, pretinde bani de la apartinatorii celui decedat si pentru serviciul de imbalsamare, pe care spitalul il presteaza gratuit. Confuzia este intretinuta si de conducerea unitatii, care nu a delimitat strict activitatea angajatilor de afacerile firmei, care transporta cadavrele inghesuite intre saci de ciment si cauciucuri.
Mai multi brasoveni care au avut un mort in familie au acuzat recent o firma de pompe funebre cu sediul chiar langa Spitalul Judetean ca le cere bani pentru imbalsamarea mortului, desi serviciul este oferit gratuit de catre spital. Un angajat al  firmei de pompe funebre se plimba prin spital si morga ca la el acasa, imbracat intr-un halat alb, care da impresia ca ar fi medic.
Reprezentantul firmei de pompe funebre nu recunoaste ca le-a cerut bani apartinatorilor si spune ca intra la morga pentru ca are un contract cu spitalul pentru transportul cadavrelor intre unitatile care apartin de Spitalul Judetean.
Managerul spitalului, dr. Adrian Albota, spune insa ca firma de pompe funebre nu mai are contract cu institutia de la 31 decembrie 2014.
Transportul cadavrelor nu se face doar in afara contractului, ci si in conditii scandaloase. O fotografie din luna februarie surprinde in masina firmei de pompe funebre, alaturi de cadavru, un sac de adeziv sau ciment si mai multe cauciucuri. Situatie cu atat mai scandaloasa cu cat Spitalul Judetean a preferat sa achizitioneze o autoutilitara pentru morga in locul uneia pentru transportul pacientilor, care se face in conditii la fel de improprii. Esti si motivul pentru care unitatea a si fost amendata recent de Directia de Sanatate Publica. Medicul care conduce Serviciul de anatomie patologica in care se afla si morga spune ca angajatii de la pompe funebre doar ii ajuta pe cei ai spitalului sa manipuleze cadavrele.
De fapt, oamenii spun ca angajatii pompelor funebre le intretin impresia ca sunt angajati ai spitalului si ca tot ce le cer este legal si firesc. Asa ajung sa plateasca imbalsamarea care este oferita gratuit de spital si sa devina clientii firmei de pompe funebre, desi ar fi putut alege orice alta firma.
Dupa scandalul schimbului ilegal de ture care a dus la decesul unei batrane, si cel al transportului pacientilor ca pe cartofi, afacerile cu moartea de la morga risca sa arunce spitalul judetean intr-un nou scandal.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.