Afaceri basesciene si la Constanta

Afaceri basesciene si la Constanta

0 98

Grupul de Investigatii Politice al lui Mugur Ciuvica afirma ca familia lui Traian Basescu, presedintele Romaniei, este suspecta ca ar face afaceri la Constanta, locul de bastina al lui Traienica. Si nu oricum, ci dupa tipicul retetelor imobiliare ale lui Puiu Popoviciu. Se vorbeste de un teren de circa 30 ha, care, in mod normal, este destinat agriculturii.
Ciuvica arata ca firma Global Bussiness and Investments, al carei actionar principal este nepotul lui Traian Basescu a incheiat un contract cu o statie de cercetare agricola din Constanta, care a pus la bataie aceste 30 de hectare. In urma intelegerilor contractuale, aceasta statie ar urma sa primeasca 30% din profitul obtinut prin exploatarea terenului de catre Global Bussiness and Investments, exploatare agricola, pentru ca acestei activitati ii este destinat terenul.
Dar Ciuvica banuieste in spatele acestui contract – fiind probabil cu gandul la afacerea din Bucuresti, multcomentata zilele acestea – posibile mismasuri imobiliare, cerand institutiilor abilitate sa ia putintel la puricat acest contract. Datele din Registrul Comertului arata ca firma contractanta, acest Global Bussiness Investment, se afla in activitate, la Constanta, din luna mai 2005.
Asociatii firmei sunt Dragos Basescu, nepotul presedintelui, in varsta de 26 de ani, detinand 85% din actiuni, si o anume Opreanu Adriana, de 43 de ani, cu 15% din actiuni, fiind probabil un om de paie in afacere.
Dragoº Bãsescu este fiul lui Mircea Bãsescu ºi nepotul preºedintelui. Mugur Ciuvicã susþine cã, deºi obiectul contractului este cercetarea ºtiintifica si productia in agricultura, firma familiei Bãsescu nu are ca obiect de activitate decât dezvoltarea imobiliarã.
Ciuvicã mai reclamã ºi faptul cã statiunea de cercetare din Constanþa, deºi este asociatul principal ºi aduce în afacere un teren de 30 ha, beneficiazã de doar 30% din profit, în timp ce asociatul secund, Global Business & Investments, beneficiazã de 70% din profit. Numai citind aceste date, in imprejurari normale unele seci, de statistica si nerelevante, in actualele imprejurari nu le poti neglija, si din nou se naste intrebarea: oare mai merita Traian Basescu sa stea in fruntea tarii, mai ales in calitate de sperjur?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.