Afacerea Videanu: ministru contra sefia PDL

Afacerea Videanu: ministru contra sefia PDL

0 79

Adriean Videanu, ar putea fi cel care va sparge „tripleta celor trei grei” din Guvernul Boc. Schimbul „comercial-politic”, ministru contra sefia peste portocalii, este la prima vedere o afacere. Liderul PDL Adriean Videanu ar putea sa plece din Guvern si sa devina de facto seful partidului, fiind in discutie fie remanierea sa, fie cea a lui Radu Berceanu, alaturi de cele ale lui Mihail Seitan, Gabriel Sandu si Mihail Dumitru, scrie „Gandul” in editia de miercuri.
Publicatia mentioneaza ca premierul Emil Boc cauta solutii pentru o remaniere guvernamentala care sa impace si partidul, si Cotrocenii
Ziarul noteaza ca seful statului le-a cerut premierului si celor care au participat la intalnirea de marti de la Cotroceni sa nu „transpire” nimic catre presa.
„La nivelul membrilor BPN, aseara (marti, n.r.) se stia doar ca Basescu si-a exprimat preferinta pentru o remaniere mai extinsa, ca nu le-a impus nimic, dar ca va participa la reuniunea de azi (miercuri, n.r.) cu parlamentarii in functie de decizia pe care o va lua la partid”, se arata in materialul publicat de „Gandul”.
„Pe langa numele deja vehiculate pentru remaniere – Mihail Seitan de la Munca, Gabriel Sandu de la Comunicatii si Mihai Dumitru de la Agricultura -, era inca in discutie ramanerea la Finante a lui Sebastian Vladescu. Sustinut puternic de Basescu, Vladescu este de-a dreptul urat de parlamentari, in primul rand pentru refuzul acestuia de a pune oameni de partid la Finantele locale si la Vami. Apoi, era in discutie si plecarea unuia dintre „greii” Adriean Videanu sau Radu Berceanu, vazuta de Basescu drept un semnal ca partidul vrea sa scape de oamenii cu problemele de imagine sau criticabili si ca vrea sa reinnoiasca garnitura guvernamentala. Surse din PDL spun ca Adriean Videanu ar putea sa plece din guvern si, drept compensatie, sa devina efectiv numarul al doilea in partid. Astfel, Boc ar urma sa fie presedinte doar cu numele al PDL si sa se ocupe de guvern, Videanu urmand sa fie de facto seful partidului. Premierul Emil Boc este asteptat sa ia o decizie abia maine dupa amiaza, inaintea reuniunii BPN – Guvern – grupuri parlamentare”, mai noteaza publicatia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.