Afacerea Romlag

Afacerea Romlag

0 61

Cu toate ca nu au starnit valva disparitiei Elodiei, intamplarile de la Romlag Brasov – fabrica de cuzineti si piese auto desprinsa de fosta uzina “Rulmentul”, matrasita de voia unor afaceristi imobiliari pusi pe capatuiala si ajutati de pozitia lor prin urbe – au starnit in cele din urma interesul autoritatilor de resort.
Astfel, dupa mai bine de o luna de proteste, timp in care nu s-a lucrat, iar conducerii – acuzata de mismasuri – nu i s-a permis accesul in fabrica, strigatele de nemultumire ale protestatarilor (in mare parte si actionari) “au spart stanca de granit a legii” (suna frumos, nu?), care si-a trimis reprezentantii – politisti si procurori – la fata locului pentru cercetari.
In urma proceselor intentate de salariati si a memoriilor adresate instantei, presedintele CA a fost pus sub acuzare. Au iesit la iveala tranzactii dubioase, printre care si cea a unui hotel de pe litoral care trebuia sa gazduiasca, in conditii avantajoase, angajati ai Romlag si familiile lor.
Se mai poate aminti neplata salariilor din cauza lipsei de fonduri, putandu-se consemna in schimb aparitia in proprietatea unor membri CA a unor imobile si mobile mai de soi, gen vilisoare pitite unde trebuie, masinute cu roti de rezerva smechere si alte asemenea. Ce, nu stiti cum arata ograda unui capatuit?
Protestul la Romlag continua, salariatii asteptand si rezultate palpabile din partea anchetatorilor, pe fir bagandu-se si comisari ai Garzii Financiare.Protestatarii cer in continuare inlocuirea CA si plata din urma a banilor pentru care au muncit, fiind interesati totodata si de reluarea lucrului, atat in calitate de angjati, dar si ca actionari., si sperand intr-o cat mai grabnica punere la punct a situatiei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.