Afacerea Diaconescu (2) Ordinele nu se comenteaza – se executa!

Afacerea Diaconescu (2)
Ordinele nu se comenteaza – se executa!

0 88

Cristian Diaconescu, dupa aproape zece ani trecuti prin PSD ne arata ca nu de putine ori Adrian Nastase a gresit in cazul unor promovari si asta mai ales cu oameni adusi din afara partidului. Nici pana astazi nu se poate vorbi de un aport politic, de o realizare in domoniul partinic a lui Diaconescu. Asta pentru ca nu se cunoaste mai nimic din activitatea sa, discreta pana la a nu sti (pentru ca nu exista) ce sa inventariezi. Mai stie cineva ca a fost seful Departamentului de etica si litigii? Nimeni! A facut ceva de pe aceasta pozitie? Nimic! Daca ne ocupam si de aspecte mai putin pozitive notam: Cristian Diaconescu nu a a negat nici macar o data zvonul ca ar fi ofiter SIE sau nu a dat lamuriri despre acuzatiile legate de ceva afaceri de familie, sotia sa detinand multi ani sefia de la EXIMBANC. Pentru pozitia de ministru la Justitie si Externe partidul a fost bun, acum, in opozitie, evident nici nu poate face oricine Cariera si mai ales „niet ciolan”.

Cristian Diaconescu da PSD pe Grupul independentilor
Mult zgomot pentru nimic. Singurul lucru obtinut de Cristian Diaconescu, dupa o zi in care presa si PSD a alergat dupa el, este ca lumea il cunoaste mai bine si s-a convins ca social-democratii nu au pierdut nimic prin aceasta autoexcludere. Pentru a ne convinge ca toata actiune face dintr-un Plan, Diaconescu s-a alaturat grupului independentilor. Din bine cunoscuta diplomatie, etichetata de multi ca drept lasitate, acesta l-a lasat pe miercuri pe Gabriel Opre coordonatul Gupului Parlamentarilor Independenti, sa spuna romanilor isprava sa. Reamintim faptul ca Diaconescu a fost profesor in cadrul(Fundatia) Colegiului National de Aparare, un SRL condus de Gabi Oprea!!!),
Cristian Diaconescu si-a inregistrat la biroul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, cererea de demisie din Grupul parlamentar PSD, aspect confirmat de la cabinetul sefului Camerei superioare a Parlamentului.
Aritmetic Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care paraseste partidul dupa ce Victor Ponta a fost ales presedinte. Ceilalti trei sunt senatorul Serban Mihailescu si deputatii Ioan Munteanu si Culita Tarata. O informatie de ultima ora arata ca la cestia se mai aduga Catalin Chereches, deputat PSD de Maramures, care a demisionat, miercuri, din partid, inscriindu-se in Grupul independentilor din Parlament.

Reactii la autoexcluderea din PSD
Miron Mitrea,
senatorul PSD Miron Mitrea spune ca o posibila explicatie pentru plecarea lui Cristian Diaconescu din PSD ar fi faptul ca acesta ar fi primit o informatie ca a fost monitorizat de persoane din PSD, inaintea Congresului. El mai crede ca Diaconescu ar fi fost „presat” sa ii dea voturile lui Mircea Geoana, la Congres.
„Banuiesc ca ceea ce s-a intamplat cu urmarirea, toata povestea aceasta l-a marcat profund. Cred ca, intre timp, a primit informatii privindu-i pe organizatorii urmaririi si asta l-a facut sa plece. Asa cred eu, nu mi-a raspuns nici mie la telefon”, a declarat Miron Mitrea, pentru Mediafax. „Cred ca s-a incercat sa fie presat, nu cred ca santajat e un cuvant bun, presat ca sa dea voturile catre Geoana”, a adaugat Miron Mitrea, care considera „regretabila” decizia colegului sau de a se desparti de PSD: „Este regretabila decizia lui Cristian Diaconescu. Chiar daca a trecut printr-o perioada mai putin favorabila, e un politician important pentru partid”.
„Nu cred ca decizia este revocabila. Banuiesc ca se va alatura Grupului independentilor, care e un grup mare, e ca un magnet pentru oamenii care pleaca din diferite partide si da posibilitatea sa se lucreze organizat. Asa banuiesc”, a adaugat Miron Mitrea.
Miron Mitrea mai spune ca Diaconescu a avut de pierdut la capitolul „imagine”, dupa ce i-a cedat voturile sale lui Mircea Geoana, la Congresul PSD: „Asta il va costa o vreme. Va trebui sa vedem cat ii va lua ca atare sa isi faca imaginea publica, care era principalul lui atu”.
Ion Iliescu:
Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat, miercuri ca gestul lui Cristian Diaconescu de a demisiona din PSD este regretabil.
„Ma surprinde aceasta reactie a domnului Cristian Diaconescu si e regretabil. Adica din partea altora ma mai asteptam, dar din partea domniei sale mai putin. Il consideram un om mai responsabil si in momentul acesta, dupa Congresul partidului, in ciuda, probabil, a unor dezamagiri personale legate competitia aceasta pentru compunerea conducerii, firesc ar fi fost sa ramana pe baricade. E regretabil”, a spus Ion Iliescu pentru Agerpres.

Diaconescu a debarcat la …ordin!
Dupa reactia unor asa zisi comentatori sau oameni de presa, fara indoiala ofiteri acoperiti, se vede de la distanta ca Diaconescu a actionat la ordin. Pentru el lucrurile reau clare. Vizita cu o zi inainte de Congres la Gioana acasa si intalnirea de peste patru cu Petrache (cel ce face pereche cu Bitner de peste un deceniu), pare sa fi lamurit lucrurile.
Surse din PD-L declara su protectia anonimatului ca Cristian Diaconescu ar putea fi Ministrul externe sau ambasador (la Paris) iar Marian Sarbu i-ar putea lua locul lui Mihai Seitan la Ministerul Muncii
Si pentru a aduce argumente, marti seara, la o emisiune la Antena 2, Cristian Diaconescu afirma ca nu exclude varianta de a reveni in diplomatie, in conditiile in care are grad de ambasador.
In ceea ce il priveste pe Marian Sarbu, Traian Basescu a declarat, in decembrie anul trecut, inaintea constituirii actualului cabinet Boc, ca si-l dorea pe acesta in Guvern, insa PSD s-a opus, alegand sa ramana in opozitie.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.