Afacerea Diaconescu (1)Serviciile in spate si pe dos ?

Afacerea Diaconescu (1)
Serviciile in spate si pe dos ?

0 98

Dupa dezvaluirile din presa Cristian Diaconescu s-a hotarat si a depus marti, o plangere penala la Parchetul General.Acesta solicita procurorilor sa investigheze „cine l-a monitorizat timp de zece zile” inainte de Congresul PSD de sambata. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, plangerea a fost inregistrata la Parchetul instantei supreme si va fi repartizata unui procuror.

Afacerea Diaconecu
Reamintim ca jurnalista Floriana Juncan a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare si in ipostaze compromitatoare. Informatiile au fost reluate si pe postul Realitatea TV.
„Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Parlamentului, vis a vis de Casa Poporului sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns”, a spus, la Realitatea TV, Floriana Jucan.
Ea a precizat ca monitorizarea lui Diaconescu a fost facuta in perioada 1-10 februarie, fara a mentiona cine a facut aceasta monitorizare. In opinia jurnalistei, retragerea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru sefia PSD a fost rezultatul unor presiuni determinate de existenta acestor imagini.

Diaconescu compromis pentru ultimul Congres
Nu mai este nici o indoiala, Diaconescu a fost obiectul unei monitorizari profesioniste. Scopul a fost unul singur: eliminarea din cursa pentru presedintia PSD, oferind posibilitatea concentrarii voturilor pe directa Mircea Geoana, directia recomandata chiar de Diaconescu. Pana la urma si acesta recunoaste ca tot acest scandal are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal. „Aceasta chestiune, mai mult sau mai putin personala, este legata de acest Congres. Cred ca aici este o chestiune exagerata. Oricine face monitorizarea, o face ilegal”, a spus atunci Diaconescu, la Realitatea TV. Diaconescu a negat, insa, ca impotriva lui s-ar fi facut presiuni pentru a-si retrage candidatura de la sefia PSD si a sustine un alt candidat.
In urma dezbateri subiectului in presa a fost invocata inclusiv posibilitatea ca monitorizarea lui Diaconescu sa fi fost facuta de SRI.
Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii, Marius Bercaru, a declarat luni, pentru Mediafax, ca institutia „respinge orice fel de acuzatii, institutionale sau personale, legate de implicarea in activitati neconforme cu statutul institutiei noastre si reitereaza faptul ca isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu prevederile legale si cu respectarea principiilor neutralitatii si independentei politice”.
„Dezaprobam incercarile de atragere a SRI in dispute cu substrat politic, fara legatura cu agenda de securitate nationala a Serviciului Roman de Informatii”, a mai precizat purtatorul de cuvant al SRI.
A fost sau nu a fost implicat SRI in aceasta poveste ramane de vazut. Oficial, nu se va recunoste nimic sau totul se va musamaliza. Sigur vom fi pusi in continuare in fata unor comunicate oficiale din care vom afla un mare nimic. Ramane de retinut cele doua interventii in direct din timpul Congresului PSD a lui Vanghelie (omul; care se lauda care in colaborare 50 de generali) care mentioneaza SRI si pe unul din adjuncti, este vorba de Coldea, un apropiat al presedintelui Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.