Afacerea cailor de la Homorod si puscaria

Afacerea cailor de la Homorod si puscaria

0 104

Se stie ca cetateanul american de origine romana Koga Marius administra ferma de cai de rasa de la Homorod. Vorba vine, o administra, caci caii ajunsesera in ultimul hal de neingrijire si inanitie, din aceasta cauza mai multi cai au si murit. Autoritatile brasovene s-au autosesizat si au trecut la luarea de masuri.
Astfel, Koga Marius a fost pus oficial sub acuzare de poliþistii si procurorii brasoveni in urma scandalului iscat de starea acestor cai infometati la Homorod. In caz ca va fi gasit vinovat, americanul risca o amenda penala sau inchisoare de la 6 luni la 3 ani..Reclamaþie din Marea Britanie

Vechea fermã de cai de rasã de la Homorod este Administratorul este un american de origine romana, chiar numele o arata, acesta fiind Sebastian Flaminius Marius Koga, in varsta de 43 de ani, El are ca asociati inca doi americani, un britanic si o romanca.
Liga Internationala pentru Protectia Cailor, o organizatie din Marea Britanie, a auzit despre situatia cailor ramasi dupa ce o parte fusese vanduta pe bani frumusei. De aceea a si trimis, inca in 2007, o reclamatie la Directia Sanitar Veterinara Brasov, drept care conducerea DSV a inceput cercetari si controale si a stabilit masurile pentru remedierea deficientelor. Situatia a ramas insa neschimbata, pentru ca nu s-a intervenit in forta, ci doar prin trei amenzi date de Directia Sanitar Veterinara, pentru ca procedura nu a permis alte masuri la timpul respectiv.

In urma unei intense campanii media brasovene, autoritatile locale au format o echipa din care au facut parte Prefectura, Inspectoratul de Politie, Directia Sanitar Veterinara, Primaria Homorod si alte cateva institutii abilitate in acest sens. S-a intrat in cele din urma prin forta – portile fermei erau ferecate – constatand cum caii aratau ca vai de mama lor, in mizerie, nemancati si bolnavi
S-au intocmit actele necesare, iar caii au intrat in custodia Primariei Homorod. Ei au fost mutati in ferma omului de afaceri Gheorghe Porumb, unde au mancare si conditii de existenta bune.
Vinovatii vor trebui insa sa raspunda pentru modul in care s-au purtat cu acesti cai, cum am mai spus, de rasa lipitana. Primul pe lista este romano-americanul, care a fost pus sub acuzare pentru supunere la rele tratamente a animalelor.
Politistii Serviciului Investigarea Fraudelor din Brasov si procurorii vizeazã si celelalte persoane implicate in acest dosar, in care cercetarile sunt in plina desfasurare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.