Aeroportul va fi dat in concesiune peste 10 zile

Aeroportul va fi dat in concesiune peste 10 zile

0 92
56 de milioane de euro. Atat ar urma sa investeasca firma careia ii vor fi concesionate lucrarile de proiectare, execuÅ£ie, finanÅ£are a terminalului Aeroportului InternaÅ£ional Brasov-Ghimbav. Executivul Consiliului JudeÅ£ean a ales aceasta varianta in defavoarea finanÅ£arii din bugetul propriu si naÅ£ional si parteneriatul public-privat, pe care le considera abordari complicate si fara sanse de reusita. Forul judetean va lansa in februarie licitatia pentru concesionarea construirii terminalului de calatori si a construcÅ£iilor conexe catre o firma (sau o asociaÅ£ie intre mai multe firme), care va fi dispusa sa proiecteze si sa construiasca pe bani proprii aceasta parte a aeroportului.  In schimb, concesionarul va primi operarea aeroportului.
La pista viitorului aeroport lucrarile propriu-zise vor incepe abia in aprilie, dupa ce va fi reinnoit avizul de la Autoritatea Aeronautica Civila, care a expirat. Pista va avea o lungime de 2.800 de metri si va fi executata de SC Vectra SRL, pentru 12,7 milioane de euro. In prezent, Consiliul Judetean face lobby la bugetul de stat pentru a obÅ£ine fonduri necesare construirii turnului de control, pentru realizarea caruia mizeaza si pe sprijinul ROMATSA – AdministraÅ£ia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian.
In paralel cu pista, ar trebui sa se realizeze si lucrarile de deviere si indiguire ale piriului Besalcin, blocate anul trecut din pricina unei contestatii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.