Aeroportul lui Scripcaru este ilegal

Aeroportul lui Scripcaru este ilegal

0 207

Scumpul primar brasovean si sluga a lui Traian Basescu, multcontestatul, mai ales in ultima vreme, George Scripcaru, omul cu fata de buhai care ii caracterizeaza si gandirea, o face inca odata lata, prin ilegalitati.
Lasand la o parte alte mici gainarii care i-au umplut buzunarele, ultima facatura scripcariana, cu ecouri in mass-media nationala, prin care un proprietar a fost vaduvit de proprietatea sa – aici vorbesc de povestea cu podul de la Darste, facand parte din ocolitoarea ctitorita de Scripcaru – a ajuns de pomina. Primarul Scripcaru a tinut, zor – nevoie, sa faca acel pod peste proprietatea unui anume Vankay Ladislau, care a dat primaria Brasov in judecata, a castigat si i-a pus in vedere primarului, in baza hotararii definitive a instantei, sa-si ia podul de pe pamantul lui. Este de la sine inteles ca respectivul proprietar al terenului nu se va apuca sa darame podul,, cu toate ca are dreptul sa o faca, in schimb a cerut despagubiri pe care Primaria le va plati din bugetul public, chiar daca de vina este incapatanarea lui Scripcaru, individ care se crede dictator absolut peste urbea noastra prin functia obtinuta prin smenuirea psihica a multor brasoveni.
Mai nou, orgoliul scripcarian duce iar la ilegalitati. Se stie ca amicii de partid din Guvern si Parlament, sub diferite motive nefondate si puerile, au blocat tranferul unui teren de la Agenþia Domeniilor Statului catre Consiliul Judetean, teren necesar realizarii constructiei Aeroportului International Brasov – Ghimbav. Si aceasta pentru ca ideea executarii unei asemenea constructii se doreste dusa la capat de „dusmanul” liberal si sef al Consiliului judetean, Aristotel Cancescu. „Ganditorul” Scripcaru, vazand ca brasoveni cu scaun la cap il condamna in numar tot mai mare, a aruncat prafuri disculpatoare, cu o solutie de compromis: construirea unui aeroport de mici dimensiuni, pentru avioane mici, de parca ar dori sa infiinteze un aeroclub.
Si unde credeti ca isi doreste primarul construirea „aeroportului sau”? Taman in coasta celui normal necesar Brasovului, la circa 30 m, pe un teren din apropierea ICA Ghimbav, teren aflat in afara Brasovului, iesit astfel de sub influenta si jurisdictia sa. Cu toate acestea varianta a fost aprobata in sedinta Consiliului Local de majoritatea pedelista, fara sa se tina cont ca aeroportul propus de George Scripcaru este situat in afara Brasovului si nu are nicio aprobare.
In acest sens, primarul Ghimbavului, Toma Dorel, spune ca varianta propusa de George Scripcaru este de nerealizat.
„Terenul pe care vor ei sa construiasca apartine Primariei Ghimbav. Nu inteleg cum au putut ei sa voteze asa ceva fara sa consulte sau sa informeze macar Primaria Ghimbav. Acolo nu se poate face nicio investitie fara aprobarea noastra”, a precizat Toma Dorel.
Toma Dorel a ramas surprins de atitudinea a lui Scripcaru referitoare la aeroport si a intentionat chiar sa se retraga din retragerea din asociatia de dezvoltare metropolitana.
„Ne-am gandit si noi sa ne retragem din Asociatia Metropolitana daca asa merg lucrurile in Brasov. Puteam si noi sa comentam despre conducta de apa care traverseaza Ghimbavul spre Codlea. Momentan am decis ca nu este cazul sa raspundem cu aceeasi moneda si nici nu o sa ne retragem din AMB”, a specificat Toma Dorel.
Este ciudat, probabil repet spuse anterioare, cum de un asemenea exemplar ca George Scripcaru mai este lasat sa functioneze si nu este trimis la casare. Pana unde trebuie sa decada Brasovul ca cetatenii si factorii de raspundere sa se trezeasca si sa le vina mintea la cap?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.