Aeroportul International Brasov-Ghimbav – iese de la …secret (1)

Aeroportul International Brasov-Ghimbav – iese de la …secret (1)

0 75

20 septembrie poate fi o data de cotitura in evolutia celei mai importante investitii pentru brasoveni – Aeroportul International Brasov-Ghimbav.

De ce 20 septembrie?
La aceasta data se epuizeaza ultima prelungire a Contractului de concesiune de lucrari nr. 5530 din 20.07.2007 incheiat intre Consiliul Judetean Brasov si firma care a castigat atunci licitatia, Intelcan Technosystems Inc. Au trecut de atunci peste trei ani si in loc sa vedem cum se decoleaza si aterizeaza pe aeroport am vazut doar prelungiri, amanari si promisiuni. Cu siguranta nici Aristotel Cancescu nu stie a cata prelungire de contract s-a semnat pana acum. Un lucru stiut e ca ultima prelungire, cea care expira in 20.09.2010 a fost facuta (impotriva tuturor evidentelor si a unui blocaj din care nu se vedea absolut nici o iesire) pentru o perioada de inca sase luni. Iata ca si ultimul termen acordat de Cancescu, personal, cu de la sine putere si fara sprijinul plenului Consiliului Judetean, a expirat pe 20 septembrie. Ce s-a facut in tot acest timp nu se stie. Singurul care stie, dar nu spune, este Aristotel Cancescu cel care a inlaturat pe toata lumea de langa acest proiect si a inchis usa in nas presei. Cu mai multe luni in urma seful judetului a iesit cu o declaratie prin care ne spunea ca nu va mai da nici o informatie despre aeroport pentru protectia proiectului, impotriva atacurilor “portocaliilor” dar ca aeroportul se va face. Pana astazi aeroportul a ramas pe nicaieri si nici nu se stie cand si ce se va intampla pe mai departe.

Reactie PSD
Nu vom face acum un istoric al “investitiei” si nici nu vom intra in spatele usilor inchise dar trebuie sa spunem ca PSD a avut un rol major de-a lungul timpului in acest Proiect. Faptul ca acest Aeroport nu functioneaza nici acum, este o vina imensa care apartine si conducerii acestui partid. Nu vom intra nici aici in detalii. Totusi PSD prin Constantin Nita, din motive ce vor fi evocate cu alt prilej, a iesit in presa cu o pozitie noua fata de proiect: colaborarea cu Intelcan trebuie revizuita si mai ales nu mai trebuie facuta nici o prelungire a Contractului. La o conferinta de presa, saptamana trecuta, liderul social-democratilor brasoveni, deputatul Constantin Nita i-a recomandat presedintelui Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, sa renunte la parteneriatul cu firma canadiana Intelcan privind realizarea Aeroportului International Brasov, apreciind ca nu se intrevede nici o sansa reala de realizare a proiectului. Nita a afirmat ca firma nu ar avea puterea financiara de a realiza acest proiect si ca ar fi mai bine daca s-ar realiza un aeroport de mici dimensiuni.
Reamintim ca in perioada in care Constantin Nita era ministru (2009) a adus o finantare din zona chineza dar demersul pe aceasta directie a fost inmormantat de conducerea judetului.
Presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a spus ca aprecierile social-democratilor „sunt pertinente si am luat in considerare de ceva timp realizarea unei variante a unui aeroport de dimensiuni mai reduse…”.
Lucrurile nu se vor opri aici. Realizarea unei asemenea investitii ar trebui scoasa din zona politica, Aeroportul fiind una din investitiile care ar ajuta imens la scoaterea Judetului Brasov si a intregii regiuni din criza.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.