Aeroportul Internaţional Brașov – Curtea de Apel a respins contestația privind Aerogara!

Aeroportul Internaţional Brașov – Curtea de Apel a respins contestația privind Aerogara!

0 167

Curtea de Apel Braşov a respins ieri (luni 12 august n.r.) contestaţia depusă de SC Construcţii SA Sibiu.
Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de către petenta Construcţii SA (SC Construcţii SA Sibiu – n.r.) în contradictoriu cu autoritatea contractantă UAT Judeţul Braşov şi intimata Asocierea
Bog Art SRL-UTI Facility Management SA împotriva Deciziei nr. 988/C1/924,927 din 20 iunie 2019 emisă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pe care o menţine
”, se arată în anunţul postat pe site-ul Curţii de Apel Braşov.
Licitaţia pentru proiectarea şi construcţia terminalului aeroportului Braşov a fost lansată la finalul anului trecut, iar în 16 mai 2019 a fost stabilită oferta câştigătoare, depusă de SC Construcţii SA Sibiu, însă ofertantul clasat pe locul al doilea, respectiv Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA a contestat rezultatul.  
CNSC a decis reevaluarea ofertelor, iar după reanalizarea dosarelor, Comisia de Evaluare din Consiliul Judeţean Braşov a desemnat câştigătoare oferta depus de Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA.

SC Construcţii SA a contestat în instanţă decizia CNSC privind reevaluarea ofertelor şi, după trei amânări, Curtea de Apel a emis ieri decizia definitivă în această speţă.
Valoarea propunerii financiare ofertate de SC Construcţii SA Sibiu a fost de 145.275.491,42 lei (inclusiv TVA), iar cea a consorţiului format din Bog’Art şi UTI de 145.581.179 lei (inclusiv TVA). Amintim că valoarea estimată a acestui proiect la licitaţie a fost de 161.955.787 lei (inclusiv TVA). Oferta Bog’Art – UTI a fost declarată câştigătoare, la reevaluare, în baza îndeplinirii tuturor condiţiilor tehnice cerute de licitaţie.

Încă o contestație
Totuși Consiliul Judeţean aşteaptă acum rezultatul unei alte contestaţii depuse la CNSC.  Pentru că aerogara nu scăpat de contestaţii.
Tot SC Construcţii SA a solicitat CNSC în data de la finalul lunii iulie 2019, să anuleze rezultatul reevaluării ofertelor pentru terminal.
Până ieri, pe platforma electronică de achiziţii publice nu era postată o decizie a CNSC în această speţă. În lipsa acesteia, nu se poate da drumul la lucrări.

Vedeți si:
Aeroportul Internaţional Brașov, 
Ofertele pentru Aerogara reevaluate!

Fix în ultima zi inaintea vacantei judecătorești SC Construcții SA contestă Deciziei CNSC privind Aeroportul Brașov

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.