Aeroportul in fata votului final

Aeroportul in fata votului final

0 242

Presedintele Comisiei de agricultura, deputatul PD-L Valieru Tabara, a explicat, pentru NewsIn, ca forul pe care il conduce a elaborat, ieri, un raport inlocuitor in privinta OUG privind transmiterea unei suprafete de teren in administrarea Consiliului Judetean Brasov in vederea construirii Aeroportului International Brasov- Ghimbav. Potrivit acestuia, Comisia a adoptat trei amendamente, propuse de democrat-liberalii Valeriu Tabara, Gheorghe Tinel, pesedistul Valeriu Steriu si udemeristul Kelemen Attila.
Primul amendament prevede ca utilizarea terenului sa se faca exclusiv pentru construirea aeroportului, a doua modificare stipuleaza ca suprafata nu poate intra in categoria terenurilor private, a precizat Tabara.
Potrivit celui de-al treilea amendament, terenul va reveni in domeniul public al statului daca aeroportul nu este construit in termen de cinci ani de la adoptarea legii.
„Am propus aceste amendamente pentru a fi siguri ca cele 200 de hectare nu vor fi folosite decat in acest scop. Oricum, suprafata este mult prea mare conform estimarilor pe care le am. In continuare am mari rezerve fata de construirea acestui aeroport. Este imposibil sa aiba un trafic de un milion de persoane pe an, in conditiile in care, cel de la Sibiu de exemplu, are un trafic de 130.000 persoane pe an. Mi-e teama ca pierderile vor fi suportate de catre Consiliul Judetean Brasov” a declarat Tabara, aceasta fiind probabil ultima lui problema de rezolvat in cadrul balamucului din agricultura.
In urma modificarii proiectului, democrat-liberalii au declarat ca susþin adoptarea Ordonantei, alaturi de social-democrati, liberali si udemeristi.
„La nivelul judetului Brasov, PD-L a sustinut mereu acest proiect, dar au existat probleme de natura juridica. Prin amendamentele introduse in actul normativ la Comisia de Agricultura, aceste probleme s-au rezolvat. Deputaþii PD-L din Brasov si grupul parlamentar al PD-L vor sustine acest proiect” a anuntat democrat-liberalul brasovean Gabriel Andronache, in timpul declaratiei crescandu-i barba de un cot, tinand cont de „problemele juridice” falfaite pe stindardul Primariei brasovene in timp ce acesta flutura in ograda terenurilor judetene, aplecat intr-acolo prin ambitia primarului Scripcaru.

La randul sau, ministrul pentru IMM, deputatul de Brasov Constantin Nita, printre altele si sef PSD, filiala Brasov, a multumit PD-L pentru sustinerea OUG, ca de aia este in zdrentuita coalitie, din care se acopera cu un petec pe post de frunza de smochin, si a sustinut ca adoptarea acesteia reprezinta „un pas mare pentru municipiul Braºov”.
„Da-mi, Doamne, mintea romanului de pe urma. Vad ca astazi toate grupurile parlamentare sunt de acord cu Ordonanta. E bine, chiar daca putin mai tarziu. Acest proiect va avea drept consecinta dezvoltarea zonei Brasov si a intregii regiuni inconjuratoare a municipiului Brasov” a susþinut liberalul Gheorghe Gabor.
„Faceþi un lucru foarte bun, o sa ajutam nu doar judetul Brasov in a realiza locuri de munca, dar revigoram turismul, ajutam si judetele Covasna si Harghita” a declarat in context udemerista Anna Farkas.
Mai ramane acuma doar problema micului aeroport al primarului Scripcare. Ar trebui ca toti posesorii de avioane si avionete din Brasov sa se organizeze intr-o asociatie de strangere de semnaturi pentru construirea si a acestui aeropot, ca sa aiba si ei pe unde-si bazai jucariile si elicopterele si, astfel, primarul sa se poata mandri cu o realizare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.